Ekonomi

Hem akaryakıta hemde ekmeğe zam geldi!

Bugün iki zam haberi daha geldi. Hem akaryakıt fiyatlarına hemde ekmek fiyatlarına gelen zamlar son dakika olarak duyuruldu. Yapılan açıklamalarda, 2,5 TL’ye satılan 210 gram ekmek 3 TL olurken, motorinin litresine bu gece yarısından sonra geçerli olmak üzere 52 kuruş daha zam yapılacağı belirtildi. İşte, ekmek ve akaruakıt fiyatlarına gelen zamlar ilgili flaş detaylar…

2,5 TL olan 210 gram ekmek an itibari ile 3 TL oldu. Ekmek fiyatlarının en az 4-4,5 TL olması gerektiğini belirten Fırıncılar odası, bu rakamların altında ki fiyatların fırıncıları kurtarmayacağını belirtti. Diğer taraftan TMO ekmeklif un fiyatlarına yaptığı yüzde 23’li zammı 2 aylığına çekti. Un fiyatlarının önümüzde ki günlerde çok daha pahalı fiyatlara satılacağını belirten fırıncılar, maliyetlere gelen zamlar durdurulamaz ise 2 aya kadar ekmek fiyatlarının 5 lira olması kaçınılmaz dedi.

Motorine yeni büyük bir zam daha geleceğini açıklayan Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, yarından geçerli olmak üzere mazot fiyatlarına zam yapılacağını duyurdu. Gökçel motorine 40 kuruş zam yapılacak derken CHP Uşak Milletvekili ÖZKAN YALIM, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarına 52 kuruş zam geleceğini açıkladı.

Gökçel ”Her güne zam haberiyle uyanıyoruz. Yarından geçerli olmak üzere, mazota 52 kuruş zam geleceği söyleniyor. Dün Mersin’den gelirken dinlenme tesislerini ziyaret ettim. Eskiden bu tesisler ana baba günü gibi olurdu ama şimdi kuş uçmuyor. İşletmecilerle konuştuğumda akaryakıt zamlarından beri insanların seyahat edemediklerini söylüyorlar. Dinlenme tesisleri birkaç araçla günü geçiriyor” dedi.

Yalım ”Bakın, aralık ayında mazot 9 TL idi, bugün 13,85. Yalnız 13,85 sadece gece 12’ye kadar. Özellikle de AK PARTİ milletvekillerine sesleniyorum: Bugün, gece yine 52 kuruş daha zam var motorine yani 14,40’a dayandı” dedi.