Gündem

HDP milletvekilinin tecavüz skandalı! İstifa etti

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in 2018 yılında Mardin’de seçim çalışmaları için düzenlenen bir toplantının yapıldığı binada bir kadına tecavüz ettiği iddiası güne damgasını vurdu. Bunun üzerine HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, iftira olduğunu söylediği soruşturma nedeniyle partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame ile HDP’nin Mardin milletvekili Tuma Çelik’in seçim çalışmaları sırasında toplantı yapılan binada bir kadına tecavüz ettiği öğrenildi. İddianameye göre; Milletvekili Çelik, 2018 yılında Mardin’de seçim çalışmaları için düzenlenen bir toplantının yapıldığı binada bir kadına tecavüz etti.

Tecavüze uğrayan kadın Çelik hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı kadının şikayeti üzerine Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören fezlekeyi düzenledi ve Meclis’e gönderdi.

İstifa etti

Son olarak ise Sözcü’nün haberine göre HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik ela aldığı bir mektup ile istifa etti. Kadının şikayetinin iftira olduğunu ifade eden Çelik, “Bu nedenle, Partimin zarar görmemesi ve bu iddianın suiistimal edilmemesi için Partim HDP’den istifa etme kararını aldım.” açıklamasını yaptı.