Gündem

Haziran’da normalleşme nasıl olacak? Kafe ve restoranlar, sokağa çıkma yasağı, düğünler…

Koronavirüsle mücadele kapsamında 17 Mayıs’ta başlayan kademeli normalleşme dönemi 1 Haziran’da sona erecek. Kademeli normalleşme dönemi 1 Haziran’da sona ererken, normalleşme de başlayacak. Aylardır kapalı olan kafe ve restoranların açılması, hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve yeni saatlerin belirlenmesi bekleniyor. Öte yandan maskelerle ilgili de yeni bir gelişme gündemde.

1 Haziran sonrası başlayacak normalleşmeye az bir süre kala normalleşmenin nasıl olacağına dair çalışmalar ortaya çıkmaya başladı. Gelen bilgilere göre sahillerde, parklarda, bahçelerde kişiler arası iki metre şartıyla vatandaşlar maskesiz oturabilecek veya dolaşabilecek.

“HAZİRAN AYINDA NORMALLEŞMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada “Haziran ayında yoğun bir aşılama kampanyası yürüterek, ülkemiz genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedefliyoruz.” diye konuşmuştu.

1 HAZİRAN’DA NORMALLEŞME NASIL OLACAK?

1 Haziran’a az bir süre kala normalleşmeye ilişkin çalışmalar da ortaya çıkmaya başladı. Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre vakalarda düşüş sürdüğü takdirde; kafe ve restoranlar kişi sınırlamasıyla açılacak. İlk etapta açık alanlarda düğünlere daha sonra da kapalı düğün salonlarına izin verilecek. Sahillerde, parklarda, bahçelerde kişiler arası iki metre şartıyla vatandaşlar maskesiz oturulabilecek veya dolaşabilecek.