GündemManşet

Hayvan hakları yasasında ilk uygulama: 3 yıl hapis yatacak!

Uzun süredir beklenen Hayvan Hakları Yasası yürürlüğe girdikten sonra hayvan severler biraz olsun rahat nefes almıştı. Ancak ne yazık ki bu yasa kirli zihinlere, saldırganlara engel olmaya yetmedi.

Saldırgan M.D.’nin Bartın’da bir köyde tarlada komşusunun köpeğine cinsel istismarda bulunduğu anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Ardından  M.D. hakkında şikayette bulunuldu. Bu ihbarın ardından saldırgan jandarma tarafından gözaltına alındı. M.D. ifadesinde, birkaç yıldır iktidarsız olduğunu, sadece köpeğin üzerine yattığını söyledi. Dün adliyeye sevk edilen M.D., çıkarıldığı mahkemece ‘Hayvanlara cinsel saldırıda bulunma’ suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

3 yıl hapis

Hayvan hakları yasasının Meclis'e gelmesi için ne olması lazım?

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yasalaşan hayvanları koruma kanununda yapılan değişiklik nedeniyle ilk uygulama Bartın’da yaşandı. Yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu hakkında değişiklik yapılmasına dair kanunun 12’nci maddesi ile 5199 sayılı kanunun 28/A maddesindeki değişiklikte, ‘Hayvanlara cinsel saldırıda bulunan veya tecavüz eden kişi 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 100 günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılır’ hükmü yer almıştı. Cezaevine gönderilen M.D. hakkında savcılık tarafından hazırlanacak iddianame ile yargılamanın başlayacağı öğrenildi.