Gündem

Hayırsever işadamı Cemal Yeşilyurt hayatını kaybetti!

Hayırseverliği ile tanınan ünlü iş adamı Cemal Yeşilyurt 82 yaşında hayata veda etti. Samsun‘da hayatını kaybeden ünlü işadamının Demirçelik Fabrikası önünde helalleşme programı düzenlendi. Helalleşme programına bine yakın kişinin katıldığı öğrenildi.

Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt 82 yaşında hayata veda etti. Sık sık yaptığı yatırımlarla ve sosyal sorumluluk projeleri ile gündeme gelen Yeşilyurt için Demirçelik Fabrikası önünde helalleşme programı düzenlendi.

Samsun’da 6 okul yaptırmıştı

Bine yakın kişinin katılım sağladığı programda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kendi şahsının dışında bambaşka bir hayat yaşıyordu Cemal abi. Hülyaları vardı, hedefleri vardı. ‘Nerde nereye faydalı olabilirim’ akıllı bir şekilde bir gayreti, bir tefekkürü, bir azmi, elinde bir imkan varsa da kendinin dışındaki tüm insanlığa seferber eden bir Cemal abimizdi. Ne güzel böyle bir hayır dua ile onu öbür aleme yolcu edebilmek. Cemal abiye bu nasip oldu. Bizde hep böyle hatırlanacak” açıklamasında bulundu.

Ünlü işadamının cenazesi, helallik alınmasının ardından memleketi Trabzon’a gönderildi. Cemal Yeşilyurt geçtiğimiz nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na 1 milyon 100 bin lira bağışlamış aynı zamanda Samsun’da 6 okul yaptırmıştı.