Editörün SeçtikleriEkonomiGenelGündemPolitika

Hayat pahalılığı arttıkça asgari ücretli eziliyor! Asgari ücrete Temmuz zammı gelecek mi? İşte masadaki rakamlar…

Mayıs ayıyla birlikte enflasyonun yıllık bazda (TÜİK verilerine göre) yüzde 73,50 olması ve henüz 5 aylık enflasyonun da 35,64’e fırlaması sonucu ülkemizde vatandaşlar her geçen gün geçim sıkıntısının altında biraz daha fazla eziliyor. Özellikle asgari ücretle karın tokluğuna çalışan vatandaşlar kira, fatura, mutfak giderlerini dahi karşılayamaz duruma geldi.

Hal böyle olunca Temmuz ayında memur ve emeklilere uygulanacak maaş zammıyla birlikte asgari ücrete zam beklentisi de arttı. Hükümet ise, çalışanların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar üzerinde yoğunlaştığını açıkladı.

‘ÜCRETLİLER’ DİYEREK DUYURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 4 Haziran Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Petrol fiyatlarının arttığı dönemde dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

İŞTE MASADAKİ RAKAMLAR

Henüz net bir bilgi olmasa da asgari ücrete gelmesi beklenen zamlar ve zamlı asgari ücret tutarlarını ise şöyle sıralayabiliriz:

Asgari ücrete yüzde 25 zam gelirse maaşlar 4.253 TL’den 5.316 TL’ye
Yüzde 30 zam gelirse 5.528 TL’ye
Yüzde 35 oranında zam gelirse 5.741 TL’ye
Yüzde 40 oranında zam gelirse 5.954 TL’ye
Yüzde 45 oranında zam gelirse 6.166 TL’ye
Yüzde 50 oranında zam gelirse de 6.379 TL’ye yükselecek.

Şimdi tüm umutlar Temmuz ayında vatandaşlara verilecek bir zam müjdesinde…