Gündem

Hatay Valiliği duyurdu! Asker aileleri için telefon numarası paylaştı

Hatay Valiliği'nden alınan son dakika bilgisine göre İdlib'e yapılan hain hava saldırısı sonucu 33 askerimiz şehit düşerken 32 askerimizde yaralandı. Hatay Valiliği'nden saldırıya ilişkin bilgilendirme yapıldı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, şehit olan ve yaralanan askerlerimiz ile ilgili bilgi almak isteyen ailelerin ulaşabileceği iletişim numarasını açıkladı.

Hatay Valiliğinden alınan son dakika bilgisine göre İdlib’te yapılan hava saldırısı sonucu 33 askerimiz şehit düştü, 32 askerimizde yaralandı. Valilikten alınan bilgiye göre şehit düşen askerlerimiz ve yaralı askerlerimiz ile ilgili bilgi almak isteyen aileler için iletişim numarası paylaşıldı.

RAHMİ DOĞAN AÇIKLAMA YAPTI
Türk askerine yönelik saldırısında 33 askerimiz şehit düştü, 32 askerimiz yaralandı. Açıklamayı Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptı. Yapılan açıklamada yaralı askerlerin durumunun iyi olduğu belirtildi. Valilik ayrıca şehit olan ve yaralanan askerlerle ilgili bilgi almak isteyen ailelerinin ulaşabileceği bir iletişim numarası da açıkladı.

ÖZEL BİRİM OLUŞTURULDU
Hatay Valiliği, Suriye’nin İdlib bölgesinde şehit olan ve yaralanan askerlerle ilgili bilgi almak isteyen ailelerinin ulaşabileceği iletişim numarasını açıkladı.Açıklamada, “Suriye’nin İdlib çatışmasızlık bölgesindeki askerlerimizin durumu ile alakalı bilgi almak isteyen aileler için özel bir birim oluşturuldu” denildi.
”27.02.2020 tarihinde İdlib’de şehit olan ve yaralanan Mehmetçiklerimiz ile ilgili bilgi almak isteyen ailelerimiz için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şube Müdürü Kevser Sandıkçı’ya 0326 214 02 63 numaralı telefondan ulaşabilirler.”

SON 27 YILIN EN BÜYÜK KAYBI
İdlib saldırısı, son 27 yılda TSK’nın tek seferde verdiği en büyük kayıp olarak kayıtlara geçti. TSK bu düzeyde bir kaybı 24 Mayıs 1993 yılında gerçekleştirilen 33 erin şehit düştüğü Bingöl saldırısında vermişti. PKK’lı teröristler, kurdukları hain pusuda silahsız askerlerin bulunduğu minibüslerin yolunu kesip, 33 askeri kurşuna dizerek şehit etmişti. PKK, 2011 Ekim’de de, Hakkari Çukurca’da emniyet ve jandarmaya yönelik saldırı düzenlemiş, 26 asker-polis şehit olmuştu.