İzmir Haberleri

Hatay, Mersin, Adana ve İzmir’de durum vahim! Yoğun bakımlar…

Sağlık Bakanlığı tarafından son açıklanan corona virüsü tablosuna göre, 33 bin 198 yeni vaka tespit edildi. Vaka sayısında yaşanan artması nedeniyle hastane ve yoğun bakım doluluk oranlarında artış meydana geliyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay, Mersin, Adana ve İzmir hakkında flaş bir açıklamada bulundu.

Türkiye’de salgın endişe verici boyutlara ulaştı. 8 Aralık corona virüsü tablosuna göre, 6 bin 593’ü semptomatik olmak üzere toplam 33 bin 198 yeni vaka tespit edildi. Corona virüsü yüzünden ölenlerin sayısı ise 211 olarak kaydedildi. Vaka sayılarındaki artış nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane yoğun bakım doluluklarının da arttığını bildirdi.

İzmir’de yatak doluluk oranı yüzde 59

Bakan Koca konuya ilişkin açıklamasında, “Sırasıyla Hatay, Mersin, Adana ve İzmir’de risk devam ediyor. İzmir’de yatak doluluk oranı yüzde 59, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 83. Adana’da yatak doluluk oranı yüzde 62, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 81. Mersin’de yatak doluluk oranı yüzde 58, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 84. Hatay’da yatak doluluk oranı yüzde 64, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 89” ifadelerini kullandı.