EkonomiGündem

Hane başına karşılıksız ödeme yapılacak: TC kimlik kartınıza cüzdanınıza koyup gidin!

Hane başına karşılıksız ödeme yapılıyor. Devlet, faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli ailelere fatura yardımında bulunuyor. Bu fatura desteğinden biri de elektrik faturası yardımı oldu. Elektrik faturasının bir kısmı devlet tarafından ödeniyor. Buna göre, TC kimlik kartıyla PTT’ye gidenler parasını alabiliyor.

Elektrik faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlar destekleri merak ediyor. Devlet, elektrik faturası için yardım yapıyor. Bu kapsamda, elektrik faturasıyla PTT’ye giden ihtiyaç sahibi vatandaşlara 260 TL’ye kadar ödeme yapılıyor. PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını göstermek yeterli.

HANEDEKİ KİŞİ SAYISINA GÖRE PARA VERİLİYOR

Vatandaşlar elektrik faturası yardımı için detayları araştırıyor. Elektrik faturası desteği merak edilen konular arasında yer alıyor. Son elektrik zammıyla birlikte artan destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 130 lira ila 260 lira arasında değişiyor.

Buna göre ödeme miktarları şöyle;

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (130 lira).

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (173 lira).

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (216 lira).

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (260 lira).

Elektrik tüketim bedeli hesabında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli olan 1.73 liralık kilovatsaat ücreti baz alınmıştır.