Magazin

Hande Yener’den Yıllar Sonra Gelen İtiraf, “Bunu Söylemek Zorundayım”

Güzel şarkıcı Hande Yener yıllardır bir sır gibi sakladığı hastalığını açıkladı. Bir dönem meme kanseri tedavisi gördüğünü söyleyen Yener, erken teşhis sayesinde hastalığı atlattığını söyledi.

Meme Kanseri Nedeniyle Değişti

Ünlü şarkıcı Hande Yener, bir yıldır annesinden ve en yakınlarından bile gizlediği sırrını Show TV’de yayınlanan Cumartesi Sürprizi programında Ömür Sabuncuoğlu’na anlattı. Artık çok değiştiğini söyleyen Yener, bu değişimin nedeninin bir yıl önce geçirdiği meme kanseri olduğunu söyledi.

7 SAAT SÜREN OPERASYON GEÇİRDİ

Bir gün evinde otururken göğsünde hissettiği kitle sonucu hastaneye giderek meme kanseri olduğunu öğrenen Yener, giderek öğrendiğini dile getirdi. 7 saat süren bir operasyon sonucu kurtulduğunu söyledi.

Ünlü şarkıcı Yener,  “Kendimi kontrol ederken şüphelendim ve hastaneye gittim. Akşam saati laboratuvarda bir doktorun odasına girdiğimde ‘felaket’ dediğini duydum ve yıkıldım” dedi.

“ Erken Teşhisin Hayat Kurtardığını Öğrendim”

Hande Yener, “Öleceğimi sandım. Erken teşhisin hayat kurtardığını bu süreçte öğrendim. Doktorum Cihan Uras sayesinde kemoterapi dahi görmeden atlattım hastalığı. 6 ayda bir yaşadığımı kutluyorum. Her temiz rapor çıktığında evde çığlıklarla kutlama yapıyoruz.” diyerek hastalığını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Yener kansere yakalandığını ilk öğrendiği dakikada yaşadığı durumu şöyle anlattı: Gözyaşlarıyla hastaneye girdiğimde yanımdakiler intihar edeceğim diye arkamdan geldi. Doktorumla konuştuktan sonra motivasyonum değişti. Bir an geldi ve teslim oldum, ‘Allah’ıma kavuşuyorum’ diye avundum.

“Tedavi Sürecinde Dahi Sahneye Çıktım”

Tedavi sürecinde dahi sahneye çıktığını söyleyen ünlü şarkıcı, “Omuzlarımdaki direnler ve vücudumdaki kablolar görünmesin diye vatkalı bir ceketle sahneye çıktım ve kimse anlamadı” dedi.

“Yaşadıklarımla Kadınlara Umut Olmak İstiyorum”

Yaşadığı sürecin diğer kadınlara umut olmasını istediğini söyleyen Yener, “Kadınlara bunu anlatmak zorundayım. Duymayan kalmasın istiyorum ve her kadının kendisini kontrol etmesi gerektiğini düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

İlk ve son kez konuşacağını ve bu hastalığın üstüne yapışmasını istemediğine değinen Yener, “İlk ve son kez kanserle ilgili konuşuyorum. Bu hastalığın üzerime yapışmasını istemiyorum. Kimse beni bu hastalıkla anmasın” dedi.