Magazin

Haluk Bilginer, Cübbeli Ahmet Hoca’nın sözlerinden beste yaptı! Sosyal medya yıkıldı!

Cübbeli Ahmet Hoca’nın bir vaazında kullandığı ifadeleri beste yapan Haluk Bilginer ve Oyun Atölyesi, çektikleri eğlenceli video ile sosyal medyanın gündemine oturdu.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü bir vaazında hem sanatçıları hem de onların seslendirdiği şarkıları dinleyenleri eleştirdi. Sosyal medyada gündem olan Cübbeli’nin sözlerinden beste yapan usta oyuncu Haluk Bilginer ve Oyun Atölyesi, eğlenceli bir video çekti. Video kısa sürede en çok izlenenler ve paylaşılanlar arasına girdi.

Haluk Bilginer kimdir?

5 Haziran 1954 günü sigortacı Tahsin Bey ile ev hanımı Bedriye Hanım’ın üç çocuğunun ortancası olarak dünyaya gelmiştir. İzmir Türk Koleji mezunudur. Lise son sınıfta okulunun tiyatro koluna girdi ve Cahit Gürkan’ın öğrencisi oldu. Demokrat İzmir Gazetesi’nin açtığı liselerarası tiyatro yarışmasında ilk ödülünü aldı. Jürideki tiyatro müdürü Ragıp Haykır’ın davetiyle İzmir Devlet Tiyatrosu’nda konuk oyuncu olarak çalıştı.

Gençlik yıllarında İngiltere’de ünlendi. Öyle ki, İngiltere’deki bir dergiye “en seksi Türk” başlığıyla kapak oldu. 1987 yılında ilk defa Gecenin Öteki Yüzü adlı film çekimi için İstanbul’a geldi ve bu filmin setinde 1992’de evleneceği Zuhal Olcay ile tanıştı.
Hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında sürdürdü. 1992’de evlendikten sonra çift, Hollywood’da “Indiana Jones” dizisinde, Türkiye’de de Yavuz Özkan’ın “İki Kadın” filminde birlikte rol aldı. 1996’da Tomris Giritlioğlu’nun 80. Adım filminde, ardından “İstanbul Kanatlarımın Altında”, “Usta Beni Öldürsene”, ve “Masumiyet” gibi ödüllü filmlerde rol aldı