Ekonomi

Halkbank’tan milyonlarca emekliye sevindiren haber!

Kamu bankası Halkbank tarafından mutlu emekli kredisi kampanyası duyuruldu. Bu kampanya kapsamında maaşını bankadan alan veya maaşını bankadan almaya taahhüt eden emeklilere 100 bin liraya kadar 36 ay vadeli kredi verilebileceği ifade edildi.

Yapılan açıklamada “Maaşını Bankamızdan alan veya maaşını Bankamıza aktarmayı taahhüt eden emekli müşterilerimizin tüm nakit ihtiyaçları için aylık %1,71’den başlayan faiz oranları ve bütçelerine uygun geri ödeme seçenekleriyle 100.000 TL’ye kadar 36 ay vadeli kredimizdir.” ifadelerine yer verildi ve kredi ödemeleri hakkındaki avantajlar da paylaşıldı.

FAİZ ORANLARI

100 bin lira kredi için tahsis ücretli olduğunda faiz oranı yüzde 1,71 olurken tahsis ücretsiz olduğunda faiz oranı yüzde 1,76 oluyor. Bunun yanı sıra kredi ödemelerindeki avantajlar ise şöyle:

Aylık eşit taksitli,

Artan taksitli,

Azalan taksitli,

3 ayda bir eşit taksitli,

Serbest ödemeli

KREDİ BAŞVURUSU 

Kredi başvurusu yapacak olan vatandaşların aralarında birer boşluk bırakarak “EMEKLI, TC Kimlik No, Gelir Bilgisi, Talep Edilen Tutar” yazıp 3452’ye SMS göndermesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Halkbank şubeleri üzerinden de başvuru yapılabilir.

ÖRNEK ÖDEME 

100 bin lira kredi için 36 ay vade ve 525 tahsis ücreti ile faiz oranı yüzde 1,71 ve aylık ödeme 3956 lira oluyor. Ayrıca tahsis ücretsiz faiz oranı yüzde 1,76 ile aylık ödeme 3994 lira oluyor.