Ekonomi

Halkbank’tan girişimcilere benzersiz kredi fırsatı! 500 bin ve 750 bin TL Tekno Girişimci Kredisi

Son dönemde ekonomik sıkıntılar vatandaşları ve üreticiyi bezdirirken devlet destekli kredilere bir yenisi daha eklendi. Üretimin her aşamasında desteklenmesini amaçlayan devlet bankaları, girişimcilere özel krediler sunuyor. Bu kapsamda kamu bankalarından Tekno Girişimci Kredisi kampanyası başlatıldı. Belirli şartları sağlayan girişimciler, kamu bankalarından 500 bin TL’ye kadar kredi çekebilecek. Teknokent Destek Paketi kapsamında 750 bin TL’ye kadar 12 ay geri ödemesiz krediler 5 yıl vade ile verilecek.

Girişimcilere Devlet Desteği

Türkiye’nin milyonlarca bireysel ve ticari müşterisi bulunan bankalarından biri olan Halkbank, girişimcilerin ve kendi işini kuranların yanında olmaya devam ediyor. Halkbank tarafından açıklanan Tekno Girişimci Kredisi, bankacılık sektöründe büyük ses getirdi. Buna göre kamu bankası girişimcilere 60 ay vadeli ve 12 ay anapara ödemesiz girişimci desteği sunuyor. Söz konusu kampanyada Tekno Girişimci Kredisi kapsamında başvuru yapanlara 500 bin TL, Teknokent Destek Paketi kapsamında başvuru yapanlara ise 750 bin TL’ye kadar finansman desteği sunulacak. Yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyenler Halkbank’tan gelen bu fırsatı kaçırmıyor.

Halkbank Girişimci Kredisi Başvuru Şartları

Bu krediden yararlanmak isteyen vatandaşlarda aranan ilk şart, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri olarak bilinen Teknokent ve Teknopark kapsamında faaliyet göstermektir. Bilişim ve yazılım sektörlerinde iş kuranlar bu krediden yararlanabilecek. Ayrıca TÜBİTAK, KOSGEB ve benzeri kamu kurumlarından teknoloji odaklı destek programlarından yararlanmaya hak kazanan girişimcilere 500 bin ve 750 bin TL’lik destekler sunulacak. Halkbank, tam 5 yıl vadeli ve ilk 1 yıl ana para ödemesiz kredi kampanyasına başvuruları başlattı. Bu kredi kampanyasından yararlanacak kişilerin halihazırda Teknokent bünyesinde bir iş yeri olmayıp sıfırdan başlaması gerekiyor.