EkonomiManşet

Halkbank’ta parası olanlar için duyuruldu: 10 gün içerisinde şubeye gitmeniz gerekiyor!

Halkbank’ta parası olan vatandaşları ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Banka hesabı olan ancak 10 yıl içinde hiç işlem yapmayan müşterilerin 10 gün içerisinde şubeye gitmeleri gerektiğini açıkladı. Başvuru işlemi yapmayan müşterilerin yasa gereği zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacaklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredileceği ifade edildi.

Banka hesabı açan ancak daha sonra bu hesapları unutan vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Halkbank resmi internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile zaman aşımı listesinde bulunan müşterilerin 15 Haziran 2021 tarihine kadar şubelere gitmesi gerektiğini bildirdi.

Kamu bankasının konuyla ilgili açıklamasında şöyle denildi:

5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre, Bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden itibaren 10 yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabidir. 2020 yılı itibariyle zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesi, Bankamız internet sitesinde dört ay müddetle ilan edilecektir.

Listede bulunan mudilerimizin en geç 15 Haziran 2021 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmaları gerekmektedir.

15 Haziran 2021 tarihine kadar işlem yapılmaması halinde yasa gereği zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacaklar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

Müşterilerimize duyurulur.