GündemKamu

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan önemli duyuru: 36 ay taksitle hemen emekli olun

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan önemli duyuru geldi. Kamu bankalarından kredi alan vatandaşların emekli olabileceği açıklandı. 1 ay başvuru zamanı uzatılan yapılandırmada toplu parası olmayanlar amacıyla emeklilik yolu da açıldı. Bankalar borcu kapatıyor ve emekli maaşı aynı bankaya yatıyor.

Yapılandırma kapsamında SGK’ya borcu olduğu için emekli olamayan ya da toplu para bulamadığından borçlanma yapamayanlar için de imkan getirildi.

36 TAKSİTTE ÖDENECEK

Bu sigortalılar kamu bankalarından kredi çekerek borçlarını kapatabilecek ve taksitler yeni bağlanacak emekli maaşlarından kesilecek..

Geçmiş bağkur günlerini ihya ederek satın alacaklar bu sayede günlerini tamamlayıp emekli olabilecek.

Üstelik parayı kamu bankalarından alacakları kredi ile ödeyecekler. Kredinin kapsamına doğum ya da askerlik borçlanması ile emekli olabilecek kişiler de eklendi.

Askerlik günlerini satın alıp emekli olabilecek erkek sigortalılar ile doğum borçlanması ile prim borçlarını tamamlayıp emekli olabilecek duruma gelen kadın sigortalılar bu paraları kamu bankalarından alacakları kredi ile ödeyebilecek.

Çekilen kredinin taksitleri emekli maaşından 36 ay vade ile tahsil edilecek. Kredi ile emekli olmak isteyenler önce SGK’ya giderek borçlarını ödediklerinde ya da askerlik veya doğum borçlanması yaptıklarında emekli olabileceklerine dair yazı alacak.

BAŞVURU SÜRESİ UZADI

Peşin ödeme/İlk taksit

Vergi için: 1 Kasım

Prim için: 30 Kasım.

.