Magazin

Halk Tv sunucusu TRT Haber’i eleştirirken bayramları karıştırdı!

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan TRT Haber'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yerine 19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı yazmasını eleştirirken kendisi de bayramları karıştırdı. Ayşenur Arslan "TRT Haber, 19 Mayıs Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı yerine, kalktı 19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı diye yazdı." ifadelerini kullandı.

TRT Haber’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yerine 19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı yazılmasının ardından Halk TV sunucu Ayşenur Arslan’dan eleştiri geldi. TRT Haber’i eleştiren Ayşenur Arslan’da bayramları karıştırmasının ardından sosyal medyada alay konusu oldu.

İŞLEM BAŞLATILDI

TRT Haber’in bayramları karıştırarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na “Cumhuriyet Bayramı” demesi büyük tepki çekmişti. Aynı gün TRT’den yapılan açıklamada grafiği yayınlayan personel hakkında idari soruşturma başlattığı duyurulmuştu.

KENDİSİ DE BAYRAMLARI KARIŞTIRDI

TRT’yi eleştireyim derken Halk Tv programcısı Ayşenur Arslan da benzer bir hataya imza attı. Kendisi de bayramları karıştıran Aslan, “TRT 19 Mayıs’ta Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı yerine, Cumhuriyet Bayramı dedi” ifadelerini kullandı.Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir programda arkada böyle bir grafik… Özür dilediler sonra, ‘Bir yanlışlık olmuş’ demişler. Yanlışlık nasıl olur, kısa süreli bir yanlışlık olur. O yanlışlık hemen telafi edilir, özür dilenir sonra tamam büyütmeyelim denir.”