Gündem

Halk TV satıldı! Yeni sahibi Cafer Mahiroğlu kimdir?

Bir süredir gündemde olan Halk TV’nin satışında son noktaya gelindi. Deniz Baykal’ın sahibi olduğu Halk TV, İngiltere’de yaşayan iş insanı Cafer Mahiroğlu’na satıldı. Mahiroğlu’nun Halk TV’yi satın aldıktan sonra İstanbul Halkalı’ya taşınacağı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Deniz Baykal ve Cafer Mahiroğlu’nun Halk TV’nin satışı konusunda protokol anlaşmasına vardığı iddia edilmiş ve “Halk TV satılıyor mu?” tartışmaları alevlenmişti.

Ardından bir youtube kanalına konuk olan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Serhan Asker, “Kanalın satışıyla ilgili şu an herhangi bir durum söz konusu değil, satılmadı” ifadelerini kullanmıştı. 

CAFER MAHİROĞLU KİMDİR?

İş adamı, 1966 yılında Sivas’da dünyaya geldi. İngiltere’deki Select isimli tekstil firmasının sahibi olarak bilinen Mahiroğlu, İngilizce öğrenmek amacıyla 1980’lerin sonunda İngiltere’ye gitti. Uzun süre konfeksiyon sektöründe çalıştıktan sonra, konfeksiyon markasını satın alarak kendi işini kurdu. 1991 yılında Armondi tekstil şirketini alan Mahiroğlu, Top Shop, New Look, Dorotthy, Perkins, Tesco, Evans gibi bir çok markanın üreticiliğini yapıyor.

Cafer Mahiroğlu, 2007’de mali krize giren İngiltereli Select’i satın aldı. 350’ye yakın mağazası bulunuyor. İngiltere’nin en zengin 100 insanı arasında bulunuyor.

2008’de de Markofoni adlı online alışveriş sitesini satın aldı. Uluslararası dergi Forbes’in Türkiye versiyonu 2016 yılı Kasım sayısında Cafer Mahiroğlu’nun hikayesini kapak yaptı.

Bir yanıt yazın