Gündem

Halk otobüsünde gergin anlar: Maskesini yarım takan yaşlı amcaya tokat atıldı!

Türkiye’de corona virüsüne karşı maske zorunluluğu bulunuyor. Bu nedenle vatandaşlar dışarı çıktıkları andan itibaren maske takmak zorundalar. Ancak maske zorunluluğu kimi şiddet olaylarını da beraberinde geldi. İstanbul Kağıthane'de bir halk otobüsünde oturan kadın, maskesini yarım takan ayaktaki yaşlı adama tokat attı.

Corona virüsü salgınına karşı uzmanlar tarafından maske, mesafe ve hijyen uyarıları yapılıyor. Bu kapsamda 81 ilde maske takma zorunluluğu getirildi. Ancak corona virüsü salgını nedeniyle endişe yaşayan vatandaşlar maske tartışmaları yaşamaya devam ediyorlar. Bu kapsamda İstanbul Kağıthane’de bir halk otobüsünde oturan kadın, maskesini yarım takan ayaktaki yaşlı adama tokat attı. Görenleri şaşkına çeviren olayda yaşlı adam ise kadına tükürerek karşılık verdi. Otobüste yaşanan o anlar kameralara yansıdı.

Birbirlerine hakaret ettiler

Kağıthane Seyrantepe-Topkapı seferini yapan bir halk otobüsünde geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde Sanayi Benzinlik otobüs durağı yakınlarında meydana gelen olayda kimliği belirsiz yaşlı bir adam evine gitmek üzere ayakta yolculuk etmeye başladı.

Yolculuk devam ettiği esnada koltukta oturan kimliği belirsiz bir kadın, maskesini yarım taktığı gerekçesiyle yaşlı adama tepki gösterdi. Adamın karşılık vermesi üzerine çıkan tartışmada taraflar birbirine hakaret etmeye başladı. Tansiyonun iyice artması sonrası sinirlerine hakim olamayan kadın, adama tokat atarak maskesini çıkarttı.

Kameraya alındı

Tokat karşısında neye uğradığını şaşıran adam, kadına tükürerek karşılık verdi. Adamın tükürmesi üzerine öfkeden çılgına dönen kadın, adama saldırarak vurmaya başladı. Bir yandan vuran diğer yandan çığlık atarak bağıran kadına vatandaşlar müdahale etti. Ortalığın karıştığı kavga ise otobüsteki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

10 yaşındaki çocuk darp edilmişti

Maske yüzünden şiddet olayı ilk değil. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Esenyurt’ta 10 yaşındaki bir kız çocuğu, oturduğu sitenin oyun salonunda maske takmadıkları gerekçesiyle uyardığı yabancı uyruklu 3 kadın tarafından darp edildiği öğrenilmişti.