Gündem

Halil Sezai soruşturmasında yeni görüntüler! Elinde baltayla evin önünde beklemiş!

Tuzla'da komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesiyle "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanan Halil Sezai'nin davasında yeni görüntüler ortaya çıktı. Sezai'nin avukatları mahkemeye sunduğu görüntülerde mağdur tarafından yargıyı yanıltmak istediğini bildirdi.

Halil Sezai, geçtiğimiz günlerde İstanbul Tuzla’da komşusunu darp ederken güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Olayın ardından gözaltına alınan Halil Sezai “Silahla Kasten Yaramala” suçundan tutuklandı. Dava devam ederken Sezai’nin avukatları dosyaya yeni görüntüler sundu.

Tuzla’da 67 yaşındaki komşusu Hüseyin Meriç’i darp eden Halil Sezai, geçtiğimiz hafta çıkarıldığı mahkemece “silahla kasten yaralama” suçundan tutuklanmıştı. Sezai’nin avukatları Ahmet Gürel ve Mustafa Can Güler, Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak tutuklama kararına itiraz etmiş ve müvekkili hakkındaki tutuklama kararının kaldırılarak tahliyesine karar verilmesini talep istemişti. Avukatlar son olarak Hüseyin Meriç’in baltayla Sezai’nin evinin bahçesine geldiği görüntüleri dava dilekçesinde sundu.

YARGIYI YANILTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Halil Sezai’nin itiraz dilekçesinin detayları ortaya çıktı. Tutuklama kararının hukuka aykırı olduğunun belirtildiği dilekçede, “Müvekkil ile müşteki arasında yaşanan olaya ilişkin kamera kayıtlarının tamamı müşteki tarafça dosyaya sunulmuş olup, sunulan görüntülerde atlamalar, kesilmeler ve ses kısması mevcuttur” denildi. Mağdur tarafın yargıyı yanıltma çabası içinde olduğu öne sürüldü.

ELİNE BALTA ALIP BAHÇEDE BEKLEMİŞ

Öte yandan yeni görüntüler ortaya çıktı. Olaydan sonra 15 Eylül gecesine ait görüntülerde, Hüseyin Meriç’in elinde baltayla bahçede beklediği, bu sırada yanına iki kişinin geldiği, birlikte beklemeye devam ettikleri, ardından diğer şahısların yaşlı adamın yanından ayrıldıkları ve Meriç’in bir süre daha tek başına beklemeye devam ettiği yer alıyor.

Hala tutuklu olan Halil Sezai’nin davasında ortaya çıkan görüntülerin mahkemenin kararını nasıl etkileyeceği ise merak konusu.