GündemKamu

Haftada 55 saatten fazla çalışanlar için flaş açıklama!

Haftada 55 saatten fazla çalışanlar için endişe verici bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, haftada 35-40 değil de en az 55 saat çalışmak ölüm riskini arttırıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Çok çalışmak insanları öldürüyor” ifadelerini kullandı.

Corona virüüs salgını sürecinde bir çok açıklama yapan DSÖ bu süreçte çalışma hayatlarına devam eden vatandaşları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. DSÖ tarafından yapılan açıklamalara göre, haftada 55 saatten fazla çalışmak önemli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

DSÖ uzun çalışma saatleri ile can kayıpları arasındaki ilişkinin incelendiği ilk küresel çaplı araştırmanın sonuçlarında, haftada 35-40 değil de en az 55 saat çalışmanın kalp krizi riskini yüzde 35, iskemik kalp hastalıkları riskini de yüzde 17 artırdığı bildirildi.

Kalp krizi riskini yüzde 35 arttırıyor

Çalışmada, 2016 haftada 35-40 değil de en az 55 saat çalışmanın kalp krizi riskini yüzde 35, iskemik kalp hastalıkları riskini de yüzde 17 artırdığını ifade edildi.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan DSÖ’nün Çevre, İklim ve Sağlık Departmanı direktörü Maria Neira, “Haftada 55 saat ya da daha fazla çalışmak sağlık için ciddi bir tehlike. Bu araştırmadan elde edilen bulgularla eyleme geçilmesini, çalışanların korunmasını sağlamak istiyoruz” açıklamasında bulundu.