Gündem

Hafta içi kafeler restoranlar açık mı? Paket servis saat kaça kadar yapılacak?

Corona virüsü vakalarının artması nedeniyle ek tedbir kararları alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, restoran, lokanta ve online yemek sipariş firmalarına da kısıtlama getirildi. Peki, Hafta içi kafeler restoranlar açık mı? Paket servis saat kaça kadar yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni tedbir kararları vatandaşların kafasında karışıklığa yol açtı. Restoran, lokanta ve online yemek sipariş firmalarına getirilen kısıtlamalar hakkında çeşitli araştırmalar yapılıyor. Vatandaşlar kafe ve restoran gibi işletmelerin hafta içi açık olup olmadığını merak ediyorlar.

Sadece paket servis var

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ¬içme yerleri 10:00 ile 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel¬ al hizmeti verecek şekilde açık olabilecektir. Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20:00’den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecektir.

Öte yandan pastaneler ile simit, börek, poğaça vb. ürünleri üreten ve satan işyerleri sadece bu ürünlerin satışını sabah 08:00-10:00 saatleri arasında gel-al şeklinde yapabilecekler.