Magazin

Hadise’yi taciz eden Ümit S.’nin cezası belli oldu! Mahkeme kararı “yok artık” dedirtti!

2022 yılının gelmesi ile birlikte, taciz haberleri peş peşe yayınlamaya başladı. Ünlü isimlere sapkınlık derecesinde hayran olan kişiler, hayranı olduklarını iddia ettikleri ünlüleri yakın markajlarına almaya ve onları rahatsız edecek boyutlarda hareketler sergilemeye devam ediyorlar.

Geçtiğimiz ay Serenay Sarıkaya ve Ceylan Ertem’in başına gelen taciz olaylarından sonra ünlü şarkıcı Hadise’nin de bir hayranı tarafından tacize uğradığı ve Hadise’nin o kişiden şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Mahkemeye çıkan tacizcinin aldığı ceza ise az önce son dakika gelişmesi ile belli oldu.

Hadise’nin İfadesi Ortaya Çıktı!

Bir süredir taciz edildiğini açıklayan Hadise, tacizcisi ile ilgili şikâyette bulunmuştu. Hadise’nin, tacizci ile ilgili emniyete verdiği ifadenin detayları belli oldu. Ünlü isim, ilgili ifadesinde şu suçlamalarda bulundu: “Bu kişi, bana cinsel içeriği olan e-mailler atıyor. Gittiğim her yere arkamdan geliyor ve ne giydiysem biliyor. Bana ‘korkma seni hiç kimseye yar etmeyeceğim’ yazdığı mesajları yolluyor.

Hapis İstemi ile Yargılandı!

Ünlü şarkıcı Hadise’yi tedirgin eden mesajlardan ve hareketlerden sonra, magazin basınında Ümit S. Olarak yer alan tacizci, kısa süre içerisinde emniyet güçleri tarafından tespit edilerek yakalandı. Hadise’nin suç duyurusu yaptığı esnada verdiği ifadeden yola çıkarak, sorgulaması yapılan Ümit S., hapis istemi ile mahkemeye çıkarıldı. Savcının hazırlamış olduğu dosyaya göre Ümit S.’nin, 6 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Bugün itibari ile sonuçlanan taciz davasında, tacizcinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesi beklenirken, hâkim herkesi şaşırtan bir karara imza attı. Bir süredir sonuçlanması beklenen dava, idari para cezası ile karara bağlandı.

Hapis Yok, İdari Para Cezası Var!

Hadise’yi taciz ettiği gerekçesi ile yargılanan ve 6 yıl 6 aya kadar hapsi istenen Ümit S., 3 bin 300 TL’lik para cezasına çarptırıldı. Tacizcinin yalnızca para cezası almış olması, kadına şiddetin arttığı bugünlerde sosyal medya kullanıcılarının tepkisi ile karşılaştı. Kullanıcılar, bir kadının maruz kaldığı tacizin karşılığının, para cezası olmaması gerektiğini savundular.