Gündem

Haber spikeri Teoman Alili 43 yaşında koronavirüsten hayatını kaybetti!

Ulusal Kanal’ın ana haber sunucusu Teoman Alili, koronavirüs nedeniyle 43 yaşında hayatını kaybetti. Alili, bir süredir İstanbul’da Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde yoğun bakımda koronavirüs tedavisi görüyordu.

TEST SONUCUNUN POZİTİF ÇIKTIĞINI BÖYLE DUYURMUŞTU

Alili, sosyal medya hesabından son paylaşımını 17 Nisan’da yapmış ve “Eee pozitif olalım dedik ama kovidi kastetmemiştik. Mecburi izolasyon süreci başladı” ifadeleriyle test sonucunun pozitif olduğunu duyurmuştu.

TEOMAN ALİLİ KİMDİR?

15 Şubat 1978’de İstanbul’da doğdu. İlkokulu Vatan İlkokulu’nda ortaokul ve liseyi Rıfat Canayakın Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında lisanslı basketbolcu olarak çeşitli takımlarda spor yaptı. Üniversite eğitimi için Makedonya Kiril Metodi Üniversitesi Yüksek Basketbol Antrenörlüğü bölümüne girdi. Öğrencilik yılları zamanında aktif olarak Yugoslavya iç savaşını yaşadı, Yugoslavya’nın birliğini savunan gruplarla birlikte çalıştı. 2000 yılından itibaren aynı zamanda Ulusal Kanal’da çalıştı. Ergenekon davaları döneminde gözaltına alındı ve Türk vatandaşı olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edildi.

Uzun süre yurt dışında yaşayan Teoman Alili Makedonya’da evlendi ve Türkiye’ye döndü. Yugoslavya Dersleri, Küresel Irkçılığın Kurbanları ve Balkan Hikayeleri isimli yayımlanmış üç kitabı olan Teoman Alili’nin Atatürk’ün Ata Yurdu Kocacık ve Adı Yasaklı Ülke isimli iki belgesel çalışması da bulunmaktadır.