GündemMuğla Haberleri

Güzel haber sabah saatlerinde geldi! Marmaris yangını 2’inci gününde kontrol altına alındı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün saat 12:30 sularında çıkan orman yanını büyüyerek devam etmesinin ardından Alevler Aksaz Deniz Üs Komutanlığı tesislerine ulaştı. 6 otobüs dolusu insanın bölgeden çıkarılırken Muğla Valisi Orhan Tavlı, son dakika açıklamasında yangının 19 saat sonra kontrol altına alındığını duyurdu.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını başladı. Alevler sert esen rüzgar nedeniyle şu an itibariyle Marmaris’e 7 kilometre uzaklıktaki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sınırlarına kadar indi. Yangın tehdidi nedeniyle şu ana kadar 6 otobüs dolusu Aksaz yaşayanı bölgeden tahliye edildi. Tahliye çalışmaları sürüyor. Yangınla ilgili bir kişi gözaltın alındı.

6 Otobüs Dolusu Aksaz Yaşayanı Bölgeden Tahliye Edildi

Yangını mahallinde izleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Alevler Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nı ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Şu ana kadar 6 otobüs dolusu Aksaz yaşayanı bölgeden tahliye edildi. Tahliye çalışmaları sürüyor” dedi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, yangınla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Ekipler Alevlerle Savaşını Sürdürdü

Orman Genel Müdürlüğü, yangına ilişkin son durum bilgilendirmesinde bulundu. Yangına 714 personel, 14 uçak, 35 helikopter, 83 arazöz, 5 iş makinesinin müdahalede bulunduğu bildirildi. Orman Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında, “Ormana düşen ateş yüreğimize de düşüyor. Yeşil Vatan’ımızın her karışını korumak için var gücümüzle alevlerle savaşmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Askerden Yangın Söndürmeye Destek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Twitter hesabından “Marmaris’teki yangın söndürme çalışmalarına; 1 adet İHA, 10 adet helikopter, arazözler, su tankerleri, dozerler, çeşitli yangın söndürme araçları ve görevli personelimiz ile destek sağlamaya devam ediyoruz” mesajını paylaştı.

Tahliyeler Başladı

Alevlerin sert esen rüzgar nedeniyle Marmaris’e 7 kilometre uzaklıktaki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sınırlarına kadar inmesinin ardından başlatılan tahliyeler için Marmaris Ticaret Odası yaptığı açıklamayla bazı otellerin hizmete ayrıldığını açıkladı.

Marmaris Kent Konseyi gece saatlerinde sosyal medya hesabından yangından bir görüntü paylaşarak, “Gece olduğu için dağ ortalarına müdahale yapılamıyor. Dış çeperlerde müdahale sürdürülmesine karşın iç alanlarda yangın kendi haline bırakıldı. Aksaz Leventler Plajı, Köyceğiz ve Balan arasındaki yay şeklinde bir alanda yangın devam ediyor” dedi.

19 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

Muğla Valisi Orhan Tavlı ise sabah saatlerinde, “Marmaris’te meydana gelen orman yangınını kontrol altına alabilmek için tüm ekiplerimiz canla başla mücadele etti. Ormanın kahramanları son alev sönene kadar yeşil vatanı korumak için gece gündüz demeden mücadele etti. Yangın kontrol altına alındı” açıklamasını yaptı.

Kovanların Yaklaşık Yarım Metre Ön Tarafında Ateş Yakmış

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde jandarma ekiplerince yapılan çalışmada bölgede arıcılık yapan M.Y.’nin (85) kovanlarının yaklaşık yarım metre ön tarafında ateş yaktığı belirlendi. Gözaltına alınan şüphelinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.