SağlıkYaşam

Günün Stresine İyi Gelecek Tavsiyeler! Hangi Doğal Çözüm İyi Gelir?

Gün içerisinde yaşadığımız stresten uzaklaşmak hepimize iyi gelecektir. Herkesin stresi aşma yöntemi farklıdır. Ancak evde kendi başına stresten arınmak isteyenler doğal çözümler araştırmaya devam ediyor. Stres seviyenizi azaltıp kendinizi daha dingin ve mutlu hissedeceğimiz kolayca bulabileceğiniz güzel kokulu yağlar…

1. Lavanta Yağı

Uyumadan önce yatağınıza birkaç damla lavanta yağı damlatmak uykunuzu düzene sokar ve stres seviyenizi azaltır. Üstelik lavanta yağı sinek gibi haşeratları uzaklaştırmaktadır.

 2.  Limon Yağı

Huzur veren yenilik ve canlılık vererek motivasyon yükselten limon yağını çalışma odanızda da bulundurarak odanızın havasını temizleyebilirsiniz.

3. Bergamot Yağı

Bu bitki antibakteriyel bir bitki olmasının yanı sıra rahatlatıcı bir kokuya sahiptir. Bergamot yağını su ile inceltip buhurdanlığınıza koymanız yeterli olacaktır.

4. Papatya Yağı

Sakinleştirici özelliği ile en çok bilinen papatya’ nın aynı şekilde yağı da stresten uzaklaşmanızı sağlayacaktır.

5. Nane Yağı

Nane yağı; sinüzit açma, baş ağrısı azaltma ve mide bulantısını yok etme özelliğine sahiptir. Stresli zamanlarda veya migren ataklarınızda nane yağından destek alıp, gününüzü güzelleştirebilirsiniz.