Gündem

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Rus uçaklarına hava sahasını kapattı büyükelçiden tepki geldi: Kendi ayağınıza sıktınız, Rus turistler Türkiye’ye gidecek

Rusya, 24 Şubat Perşembe sabahı Ukrayna’ya yönelik işgal harekatını başlattı ve ülkelerden yaptırım kararları gelmeye başladı. Başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere birçok ülke, Rusya’ya yönelik ekonomik ve siyasi yaptırım kararı aldı. Bunun yanında birçok ülke, Rusya uçaklarına hava sahasını da kapattı. Rusya’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) akredite Büyükelçisi Stanislav Osadchiy, GKRY’nin Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasına tepki gösterdi. Büyükelçi bu kararın bir sonucunun olacağını dile getirdi ve Rus turistlerin yaz sezonunda GKRY yerine Türkiye’yi tercih edeceklerini belirtti.

Rus Büyükelçi Kıbrıs Rum Kesiminin Kararına Tepki Gösterdi

Başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere birçok ülke Rusya’ya karşı yaptırım kararları açıkladı ve bu yaptırımlar gelmeye de devam ediyor. Son olarak AB ülkelerinin Rus uçaklarına hava sahalarını kapatmaları ile birlikte Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) de Rus uçaklarına hava sahasını kapatma kararı almıştı. GKRY’den gelen karar sonrasında Rus medyasında yer alan haberlere göre Rus Büyükelçi Osadchiy, Kıbrıs Rum Kesimi’nin, AB düzeyinde alınan karar kapsamında hava sahasını kapatmasına tepki gösterdi. Büyükelçi, konuya ilişkin olarak Rus medyasına açıklamalarda bulundu.

“Rus Turistler Türkiye’yi Tercih Edecek”

Büyükelçi Stanislav Osadchiy, Rus medyasına konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, GKRY’nin Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasının bir sonucu olacağını söyledi. Büyükelçi, Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla Rusya’ya yönelik yaptırım kararı alan ülkelerin zarar göreceklerini belirtti ve GKRY’nin de bu durumdan zararlı çıkacağını öne sürdü. Osadchiy, GKRY’nin yaz sezonu geldiğinde Rus turistlerden mahrum kalacağını ve Rusların tatil için Türkiye’yi tercih edip Türkiye’de para harcayacaklarını öne sürdü.

“Siz Kendi Ayağınıza Sıktınız”

Büyükelçi Stansilav Osadchiy konuya ilişkin yaptığı açıklamasında “Kıbrıs Rum Kesimi, Rus turistlere nasıl ulaşacak? Rus turistler gelmeyecek. Peki onlar nereye gidecek? Türkiye’ye gidecekler. Onlar paralarını orada harcayacak. Yaz sezonu geliyor. Siz Kıbrıs Rum Kesimi hava sahasını Rus uçaklarına kapattınız, böylece kendi ayağınıza sıktınız.” sözlerini dile getirdi. Osadchiy açıklamalarının devamında, diğer AB ülkelerinin de hava sahalarını kapatarak kendi ayaklarına sıktıklarını iddia etti ve “Avrupalılar doğalgazı, benzini ve buğdayı nereden temin edecekler?” dedi.