GenelGündem

Güleda cinayetinde “kasten öldürme” kararına itiraz!

Güleda'nın ailesinin avukatı, katilin cebinden çıkan mektubu delil olarak göstererek cinayetin planlı olarak işlendiğini vurguladı.

19 Kasım 2019 tarihinde Güleda Cankel’i bıçaklayarak öldüren Zafer Pehlivan’ın duruşmasında son karar geçtiğimiz hafta verilmişti. “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan zanlıya verilen cezaya Güleda’nın ailesinin avukatından tepki geldi. Pehlivan’ın cebinden çıkan mektupta yazılanları delil olarak gösteren Cankel ailesinin avukatıMuğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, karara itiraz edeceklerini açıkladı.

TASARLANARAK İŞLENDİĞİ ÇOK AÇIK

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel’i öldüren Zafer Pehlivan’ın cebinden çıkan mektubun delil niteliğinde olduğunu söyleyen Uzun; “Isparta Ağır Ceza Mahkemesi, sanığa ‘kasten öldürmek’ suçundan ‘müebbet hapis cezası’ verildi. Bu karar kasten öldürme suçundan verilmesi bizim açımızdan eksik bir değerlendirme zira sanık Güleda’yı tasarlayarak öldürmüş. Mahkeme dosyasında sanığın Güleda’yı tasarlayarak öldürmeye ilişkin kuvvetli delillerden bir tanesi sanığın kendi el yazısı ile yazmış olduğu ve Güledayı öldüreceğine dair kendisinide belki öldüreceğine dair notu, mektubu bulunmakta. Sanık, bu mektubu üzerinden çıktığı tarihten üç, dört gün önce yazdığını kendi ifadesinde açıkça ikrar etti. Üç, dört gün önce yazılan ve Güleda’nın öldürüleceğine ilişkin, ‘Ben gidiyorum. Gülümü de götürüyorum. Yalnız gitmiyorum’ ifadelerinin yer aldığı mektup bu cinayetin tasarlanarak işlendiğinin en temel kanıtlarından bir tanesi oldu. Sanığın çalışmakta olduğu iş yerinden izin alarak Isparta’ya gitmiş olması ve o günlerde orada bulunmayan Güleda’yı bekleyip, geldiğinden sonra da planladığı eylemleri icra etmeye başlamış olması tasarlayarak öldürmenin unsurlarını içermektedir. Bu yönüyle karar itiraz edip, konuyu Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşımayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

MEKTUP DOSYADA

Katilin cebinden çıkan ve olaydan birkaç gün önce yazıldığı kanıtlanan mektup dava dosyası içinde yer alıyor. Olayın “Kasten öldürme” olmadığını, tasarlanarak yapıldığını söyleyen Uzun, verilen cezanın yeterli olmadığını, katilin hak ettiği cezaya çarptırılması gerektiğinin altını çizdi.