Editörün SeçtikleriEkonomi

Gram altın haftayı bin TL’nin üstünde kapattı; toparlanması ile yatırımcısının yüzünü güldürdü! İşte 10 Eylül 2022 altın fiyatları…

Resesyon endişelerinin baskısı üzerine merkez bankalarının arka arkaya aldığı faiz artırımı kararından olumsuz etkilenen altın ve altın ürünleri, son üç haftayı değer kaybı ile geçirmişti. Öyle ki, bin TL’nin altına kadar gerileyen gram altın, uzunca süre sonra 999 TL’den işlem görerek; tarihinin en hızlı gerilemelerinden birini yaşamıştı. Bu hafta itibariyle toparlanma yoluna giren gram altın, dün son işlem gününü bin TL’nin üzerine kapatarak, eski seviyelerine doğru adım adım yaklaşmaya başladı.

ONS ALTINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Bu hafta inişli çıkışlı bir süreç geçiren ons altın, bin 728 dolar bandına kadar yükseldikten sonra haftanın son işlem gününü yeniden gerileme yaşayarak kapadı. Saat 1246 itibariyle bin 717,66 dolardan işlem gören ons altın, bugün herhangi bir değer kaybı ya da kazancı yaşamadı. Ancak ons altının eski seviyesinden olan uzaklığı gram altında da etkisini göstermeye başladı.

GRAM ALTINDA TOPARLANMA ETKİSİ GÖRÜLDÜ

Ons altın ile birlikte dün itibariyle bir toparlanma sürecine giren gram altın, bin TL’nin üzerine çıksa da geçtiğimiz ay gördüğü bin 40 TL seviyesinden oldukça uzak kaldı. Saat 12.46 itibariyle bin 7 lira 18 kuruştan işlem gören gram altın, bugün yüzde 0,01 oranında değer kazandı. Ons altına bağlı olarak inişli çıkışlı bir grafik çizen gram altın, bu hafta geçtiğimiz haftalara göre, daha istikrarlı bir yükseliş gösterdi.

ALTIN ÜRÜNLERİNDE DURUM AYNI

Piyasalarda yatırımcının en çok tercih ettiği altın ürünleri olan çeyrek, yarım ve tam altın, gram altının gidişatına bağlı olarak inişli ve çıkışlı seyrini bu hafta da sürdürdü. Çeyrek altın, saat 12.46 itibariyle bin 626 lira 60 kuruş bandına ulaşırken; yarım altın 3 bin 254 lira 2 kuruş, tam altın ise 6 bin 508 lira 4 kuruştan işlem görür hale geldi.