Spor

Göztepe’nin Yeni Teknik Direktörü Nestor El Maestro Kimdir?

Süper lig takımlarından Göztepe, teknik direktör Ünal Karaman’ın yerini Nestor El Maestro ile doldurdu. Sarı kırmızılı kulüp geçtiğimiz günlerde Maestro ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Göztepe’yi yaklaşık 6 aydır yakından takip ettiğini söyleyen 38 yaşındaki Sırp teknik adam ilk maçını galibiyetle taçlandırdı.

Göztepe'nin yeni hocası Nestor El Maestro: Bugün çok pozitif şeyler oldu

Nestor El Maestro kimdir ?

Doğum adı Nestor Jevtic olan olan teknik adam 25 Mart 1983 (38 yaş) yılında Belgrad Sırbistan’da doğmuştur. Futbolculuk hayatına İngiltere’nin West Ham United takımında başlamıştır. Daha sonra Juventus’ta forma giymiştir. Ancak teknik direktörlük kariyerine yönelmek adına futbolu bırakmıştır.

2014 yılında ise futbola geri dönme kararı almıştır. Avusturya ekiplerinden BW Hollabrunn’a transfer olan Maestro, 7 ay kulüpte forma giydikten sonra futbolu yeniden bırakmıştır.

Nestor El Maestro, 2002 yılında teknik heyet kariyerine başlamıştır. Austria Wien, Valencia kulüplerinde altyapı antrenörlüğü yapmış, Schalke 04, Hannover 96, Hamburg SV, Austria Wien takımlarında yardımcı antrenörlük yapmıştır. Teknik direktörlük kariyerine Spartak Trnava’da başlayan El Maestro bu kulüpteki ilk sezonunda Slovakya Ligi şampiyonluğu yaşamıştır. Ardından CSKA Sofya, Strum Graz, Al-Taawoun ekiplerinin teknik direktörlüğünü yapmıştır.

Anasayfa | Göztepe Spor Kulübü Resmi Web Sitesi

8 Eylül 20201 tarihinde Göztepe ile 2 yıllık sözleşme imzalayarak Süper Lig temsilcisinin teknik direktörü olmuştur.