İzmir Haberleri

Göztepeliler ayaklandı, Soyer’den açıklama geldi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Göztepe'nin günlerdir tartışılan tesis projesi hakkında suskunluğunu bozdu. Soyer; "Torbalı'daki arazinin tahsisi, Torbalı Belediyesi'nin uhdesinde... Ricacı olduk, müdahil olduk ama mevzuat gereği ilçe belediyemiz böyle bir karar aldı. 7 Milyonluk sözü ben vermedim, Aziz başkanım verdi. Ben yine de sözü yerine getirmeye hazırım. Bana yer göstersinler, çocukların yetiştirilmesi, eğitimi, spor salonu ne gerekiyorsa, 7 milyon liralık yatırımı yapayım" dedi.

Göztepeli taraftarların Torbalı’daki arazi ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik açtığı #SözNamusturTunçSoyer hastagi sosyal medyada Türkiye gündemine oturdu.  Soyer ise Göztepelilerin konuyu Türkiye’ye duyurmasının ardından açıklama yaptı.

“TEŞEKKÜR BEKLERKEN SALDIRIYA UĞRADIK”

“Büyükşehir olarak, mağduriyeti gidermek amacıyla tüm kulüpleri kapsayan bir destek paketi hazırladık. 10 milyon liralık destek paketinden 8 milyon lirasını dağıttık. 2 milyonluk 4. partiyi daha dün dağıttık. Sadece 2 milyon lira kaldı dağıtılacak. İzmir kulüplerinin tarihinde olmayan bir şey yaptık, bu kadar büyük maddi destek sağlayarak. Ben teşekkür beklerken, ne yazık ki korkunç bir saldırıyla karşı karşıya kaldım. Hayretler içerisindeyim.
Madem ortada Aziz başkanımızın verdiği bir söz var, biz yine o sözü yerine getirelim, 7 milyon liralık yatırımı yapalım. Bana yer göstersinler, çocukların yetiştirilmesi, eğitimi, spor salonu, ne gerekiyorsa, 7 milyon liralık yatırımı yapayım. Ben her şeye rağmen o sözün gereğini yaparım. Hiçbir yerde, Büyükşehir’den kulüplere bu kadar büyük destek verilmedi. Gerçekten hayretler içerisindeyim. Teşekkür beklerken, saldırıya uğramak, hedef gösterilmek beni çok üzdü.”

NELER OLMUŞTU?

Torbalı’nın geçmiş dönem Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez zamanında 100 dönümü sanayi imarlı 104 dönüm arazi, bedelsiz Göztepe’ye tahsis edilmişti. Zamanında herhangi bir adım atılmadığı gerekçesiyle, sonraki Belediye Başkanı İsmail Uygur, tahsisi iptal etmişti. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil de bu projeden vazgeçtiklerini açıklamıştı.

Torbalı’daki 104 dönümlük arazinin Göztepe’ye tahsisinin iptal edilmesinin üzerinden bir yıl geçerken, Göztepe taraftarı sosyal medya hesaplarından Tunç Soyer’e çağrıda bulunmuştu.