Gündem

Gözler o saate çevrildi! Market fiyatları, koronavirüs vakaları, yüz yüze eğitim…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine toplantı başladı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Gözler kritik toplantının ardından yapılacak açıklamaya çevrildi. Toplantıda alınacak konular arasında son günlerde gündemde olan market fiyatları, koronavirüs vaka sayıları ve okullarda yüz yüze eğitim olması bekleniyor.

MARKET FİYATLARI

Kabinede ele alınacak konular arasında, özellikle gıda enflasyonu ve fahiş fiyatlarla mücadelenin olması bekleniyor. Bir süredir gıda ürünlerinin fiyatlarında görülen fahiş fiyatlarla ilgili market ve hallerdeki denetimler devam ediyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen denetimler ile Rekabet Kurumu tarafından yapılan incelemelerin sonuçları da Kabine toplantısında alınacak kararlara çerçeve sunacak.

KORONAVİRÜS VAKALARI

Bir diğer önemli konu da her zamanki gibi koronavirüs vakaları olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda son duruma ilişkin bir sunum yaparken, sunumun içeriğinde, 30 binlere ulaşan vaka sayıları, hastane ve yoğun bakım doluluk oranları ile aşı çalışmalarında gelinen son durumu hakkında bilgiler bulunacak.

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM

Kabine toplantısının bir diğer ana gündem maddesi de okullarda yüz yüze eğitimin devamı ile ilgili olacak. Toplantıda, 6 Eylül itibariyle başlayan yüz yüze eğitim süreci değerlendirilecek.