İzmir Haberleri

Göz-Göz'e 'kapasite' müjdesi: 30.035'e yükseldi!

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, dün mecliste kabul edilen kanun ile maçların ayakta seyredilebilmesi için düzenleme yapıldığını ve yeni yapılan Göztepe Stadı’nın kapasitesinin böylece 30.035’e yükseldiğini müjdeledi. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Yasaya göre, seyircilerin ayakta seyredebileceği şekilde düzenlenen numaralı alanla ilişkilendirmek suretiyle de bilet satışı yapılabilecek. Bu uygulamayla ilgili kararı, federasyon ve İçişleri Bakanlığının görüşü alınarak Gençlik ve Spor Bakanlığı verecek. Seyir alanlarına kapasitenin üzerinde veya biletsiz seyirci alınamayacak.

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Göztepe’nin yeni yapılan stadyumunda kapasite artışı gerçekleştiğini söyledi. İki aşamada gerçekleşecek olan kapasite artışı ile stadyumda 30.035 taraftarın maç izleyebileceğini müjdeledi.

Kaya, açıklamasında şunları söyledi:

“İlk aşamada, Göztepemiz’in yeni stadyumu olan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin İnönü Caddesi’ne bakan kale arkasını ayakta seyire uygun hale getirerek, stadyumumuzun toplam seyirci kapasitesini 25.035’e çıkarıyoruz.

İkinci aşamada ise, aynı işlem deniz tarafındaki kale arkasında da gerçekleştirilebilecek. Böylece stadyumumuzun kapasitesi toplamda 30.035’e kadar çıkartılabilecek. Şanlı şerefli taraftarımıza ve kulübümüze hayırlı, uğurlu olsun”

Bir yanıt yazın