Ege Haberleriİzmir Haberleri

Görürseniz sakın temas etmeyin: İzmir kıyılarına kadar çıktı!

Ege Bölgesi için alarm çaldı. Uzmanlar tarafından yapılan son açıklamalara göre, Akdeniz’de yoğun olarak görülen aslan balığı İzmir kıyılarına kadar çıktı. 7 ayda Karaburun’a ulaştığı ifade edilen aslan balığının, gelecek yıllarda Çandarlı ve Edremit körfezlerine yayılması beklendiği ifade edildi.

1990’lı yıllarda Akdeniz’e giriş yapan aslan balığı artık Ege’de. Uzmanlar tarafından yapılan son açıklamalara göre Aslan balığı Ege Bölgesi’nde yayılıyor.
Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, İzmir’de ilk kez Seferihisar kıyılarında görülen aslan balığının 7 ayda Karaburun’a ulaştığını, gelecek yıllarda Çandarlı ve Edremit körfezlerine yayılmasını beklediği ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Akyol tarafından konu hakkında yapılan açıklamalarda, “Aslan balığının en büyük tüketicisi orfoz ve lagos balıkları. Ancak son yıllarda denizlerimizde orfoz ve lagos azaldı. Avlanması yasak ama bir şekilde bunu avlıyorlar maalesef. Bu da aslan balığının daha da yayılmasına sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

Aslan balığı tehlikeli mi?

Aslan balığının yüzgeçlerinde zehir bulunuyor. Bu nedenle temas eden kişilerde kısmi felce neden olabiliyor. Balık ile temas eden kişinin yapması gerekenleri açıklayan bazı uzmanlar, dikenin temas ettiği yeri yaklaşık 1 saat 45 derece sıcaklıktaki bir suya sokması gerektiğini ifade ediyor.

Aslan balığı zehir etkileri

Aşırı ağrı, kusma, baş dönmesi, etkilenen bölgede kızarık, nefes darlığı, terleme gibi patolojilere neden olduğu biliniyor.