Gündem

Görenlerin içi yandı: Evde çıkan yangında 4 çocuk hayatını kaybetti!

İstanbul Esenyurt’ta 4 katlı binanın bodrum katında çıkan yangında Suriyeli 4 çocuk hayatını kaybetti. Yangından son anda kurtarılabilen anne ve bir çocuğu hastaneye kaldırıldı. Anne ve çocuk hastanede tedavi altına alındı.

Binanın bodrum katında meydana gelen yangın, saat 02.00 sıralarında İstanbul Esenyurt, Üçevler Mahallesi’nde gerçekleşti. Bodrum katından yükselen alevler panik yarattı.

Esenyurt'ta yangında 4 çocuk hayatını kaybetti

4 katlı binanın bodrum katında 6 kişi yaşanan Suriyeli bir ailenin evinden dumanların yükselmesi üzerine olayı gören vatandaşların ihbar etmesinin üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ilk değerlendirmelere göre yangının sobadan dolayı çıktığını belirledi. Sobadan kaynaklı olarak çıktığı düşünülen yangına itfaiye ekipleri müdahale ederek alevleri söndürdü.

Esenyurt'ta yangında 4 çocuk hayatını kaybetti

Yangının meydana geldiği bodrum katta İtfaiye ekipleri tarafında yapılan incelemede Besme Hammud(5), Şahin Hammud(9), Ahmet Hammud(9) ve Selva Hammud’un(1) cansız bedenlerine ulaşıldı. Polis ekipleri dairenin bulunduğu sokağa güvenlik şeridi çekerken olay yeri inceleme ekipleri de dairede inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından 4 çocuğun cenazesi ambulansla morga kaldırıldı.

Esenyurt'ta yangında 4 çocuk hayatını kaybetti

 

6 kişinin yaşadığı dairede yangın sırasında anne Fatma Hammud’un (35), 2 yaşındaki Şakkur Hammud’u da alarak zorlukla dışarıya çıkabildiğini, diğer çocuklarını ise kurtaramadığı bilgisi alındı. Yangında yaralanan anne ve bir çocuğu Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı kadının kocasının ise cezaevinde olduğu öğrenildi.

Esenyurt'ta yangında 4 çocuk hayatını kaybetti

Yangın çıkan bodrum katının bir üst katında oturan Mustafa Demir olay ile ilgili:  “Çok duman vardı, kendimizi zor dışarı attık. Duman nedeniyle müdahale edemedik. 5 çocuk bir anne yaşıyordu dairede. Çocukların da en büyüğü 10 yaşındaydı.” ifadelerini kullandı.