Teknoloji

Google Ve YouTube’ dan Açıklama! Çocukların Güvenliği İçin…

Günümüzde 7’den 70′ e herkes dijital dünyaya ayak uydurmaya başladı. Özellikle çocuklarını korumak isteyen ebeveynler için en önemli unsur güvenlik. Kullanıcı gizliliği ve güvenliğine önem veren Google çocuklar için yeni önlemler aldıklarını açıkladı. Google ve YouTube 13-17 yaş grubu kullanıcıları için güvenlik önlemlerini arttırma kararı aldı.

13-17 Yaş Grubuna Özel Paylaşım Seçeneği

YouTube 13-17 yaş genç kullanıcıları için yeni bir güvenlik önlemi kararı aldı. Buna göre 13-17 yaş arasındaki çocuklar tarafından paylaşılan videolarda “varsayılan yükleme” yerine, “özel yükleme” seçeneği bulunacak. Bu seçenek kullanıcının paylaştığı videonun sadece seçilen kişiler tarafından görüntülenmesine olanak tanıyacak. Ayrıca YouTube’ da çocuklara özel “mola ve uyku” özelliği başlayacak. Bu sayede çocukların uzun süre ekranda kalmaması amaçlanacak.

Aynı şekilde Google ‘da kendi platformunda bir dizi önlemler almaya devam ediyor. 18 yaş altındaki herkesin ya da ebeveynlerinin, resimlerinin Google Görsel sonuçlarından kaldırılmasını sağlayan yeni bir politika sunuyor. Ayrıca Google, Play Store üzerinde de güvenlikle ilgili önemler almak için çalışmaların başladığını da ekledi.