Gündem

Gökçek’ten o isme gönderme: “Kel kafa çıldıracak!”

Berat Albayrak'ın doğalgaz rezervleri ile ilgili yaptığı "Bu daha başlangıç" açıklamasını sosyal medya hesabında paylaşan Gökçek'ten dikkat çeken ifade: "Hele o bir kel kafa var çıldıracak o şimdi!"

Geçtiğimiz gün Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Hazine ve Maliye Makanı Berat Albayrak ile yaptıkları konuşmayı köşesine taşıdı. Nagehan Alçı; “Sayın Albayrak’ın verdiği bilgilere göre telaffuz edilen rakam henüz başlangıç. Daha rezervin sadece kıyısından girilmiş durumda ve çalışmalar ilerledikçe bu miktarın çok üzerine çıkılacak” ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı’nın köşesinde, “Hepimizi mutlu etmesi gereken bu keşifle ilgili en büyük emeklerden biri Berat Albayrak’a ait” ifadelerini kullanarak Bakan Berat Albayrak’a övgüler düzdüğü görüldü.

Kendi sosyal medya hesabında Nagehan Alçı’nın bu yazısına ve Berat Albayrak’ın doğalgaz rezerviyle ilgili yaptığı umut verici açıklamalara yer veren Gökçek’ten ise herkesi şaşırtan bir yorum geldi.

Gökçek yaptığı paylaşımda “Ya Berat Bakanım, dur hele, adamları iyice kudurtacan… Hele o bir kel kafa var çıldıracak şimdi” ifadelerini kullandı. Gökçek’in paylaşımında yer verdiği ‘kel kafa’nın kim olduğu sorusu ise herkeste merak uyandırdı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları bahsi geçen kişinin, Berat Albayrak ile aralarında çekişme olduğu söylentileri olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu iddia etti. İddialar üzerine, bahsi geçen köşe yazısının sahibi Nagehan Alçı açıklama yaptı. Nagehan Alçı sosyal medyada Süleyman Soylu olduğu iddia edilen ifadenin asıl sahibini öğrenmek için Gökçek’i aradığını duyurdu. Alçı yaptığı açıklamada Gökçek’in; “Bu laflar ve bu uydurma haberler nereden fitne çıkaracaklarını şaşırmışların işi. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile çok iyi ve çok eskiye dayanan bir hukukumuz var. Ayrıca son derece başarıyla görevini yürütüyor kendisi. Süleyman Bey’i kast etmem mümkün mü? Karadeniz’de ve Doğu Akdeniz’de Berat Bey’in öncülüğünde kazanılan başarılardan tüm AK Parti camiasının ve hatta Türkiye’deki sağduyulu herkesin mutlu olduğu gibi çok mutlu olacak bir insandır Süleyman Bey. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde herkes bir bütün partimizde. Farklı görüşler olur, bunlar müzakere ve istişare edilir. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar AK Parti içinde fitne çıkaramazlar. Burası CHP değil” açıklamasına yer verdi.

“BENİM KASTIM FAİK ÖZTRAK”

Melih Gökçek’in açıklamasında kimden bahsettiğini de açıklayan Nagihan Alçı, Gökçek’in; “Hiç topu taca atmam Nagehan Hanım. CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a yönelik olarak o sözleri söyledim. Her güzel işe karşı çıkıyor. Her olumlu gelişmenin altında bir şey arıyor. Türkiye’nin faydasına olan işlerden bile rahatsız oluyor. Sadece ve sadece Berat Bey’i itibarsızlaştırma amaçlı sürekli saldırıyor. Benim kastım Öztrak’tır” dediğini ifade etti.