GündemTeknoloji

Gmail kullananlar dikkat! Açıklama yapıldı!

Google, Gmail uygulamasının sohbetinde kullanıcılar arasında bire bir kişisel sesli ve görüntülü aramaların dağıtımını duyurdu.

Bu işlevin kısa süre içinde şirketin e-posta hizmeti kullanıcıları için Android ve iOS cihazlarında kullanıma sunulması bekleniyor. Gmail üzerinden arama yapma özelliğinin daha önce de mevcuttu. Ancak bu özellik, Google Meet hizmeti aracılığıyla uygulandı ve kullanıcıların aramaya katılmak için çağrı düzenleyicisi tarafından oluşturulan özel bir bağlantıya tıklamaları gerekiyordu. Artık tek yapmanız gereken kişi listenizdeki biriyle iletişime geçmek için bir düğmeye basmak.

Gmail’e yönlendirilecek

Sesli veya görüntülü arama yapmak için, Gmail uygulama menüsünde görünen bir cep telefonu veya video kamera görüntüsüyle ilişkili simgeye tıklamanız gerekir. Google Chat uygulaması aracılığıyla arama yapan kullanıcılar, geliştiricilerin e-postayı iletişim platformlarının odak noktası yapma niyetinin altını çizerek Gmail’e yönlendirilecek. Gmail üzerinden sesli ve görüntülü arama yapma özelliğinin bu hafta kullanıma sunulduğu bildirildi. Workspace, G Suite ve kişisel Google Hesaplarının herkesin kullanımına açılması zaman alacaktır.