Gündem

Gıda da denetimler başladı! Düzce’de işletmelere denetim yapıldı!

Yılbaşına sayılı saatler kala Düzce’deki pastane, fırın, kuruyemiş ve alkol içecek satan işletmelere yönelik bir denetim gerçekleştirildi.

Tarım ve orman bakanlığı Türkiye genelinde yeni yıl sebepli 81 il için eş zamanlı bir denetim sürdürüyor. Yapılan denetimler sonucu işletmelerin etiket ve kasa karşılığı gibi pek çok uygulaması gözden geçiriliyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Yeni yıla sayılı saat kala denetimler devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni yıl sebepli denetimlerine başladı. 81 il için eş zamanlı denetim seferberliği devam ediyor. Düzce‘de bulunan İl ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda pek çok işletmeye denetledi. Denetlenen işletmeler arasında pastane, fırın, kuruyemiş ve alkol satışı yapan işletmeler bulunuyor. Denetimler sonucu ürünlerin son kullanma tarihleri, raflardaki etiket ve kasa karşılıkları ve benzeri etkenler kontrol edildi. Alkollü içecek satan yerlerde ise bandrol kontrolleri gerçekleştirildi.

Düzce’de denetim seferberliği

Yeni yılda vatandaşların sağlıklı ve kaliteli ürün tüketmesi amaçla Türkiye genelindeki 81 ilde denetimler bu hafta başladı. Eş zamanlı olan yapılan denetimlerin son gününe gelindi. Düzce genelinde de toplamda 32 denetçi ile birlikte denetimler devam etti. İlde 4692 işletme adına toplamda 8083 denetim gerçekleştirildi. Denetim içerisinde kurallara uymayan 58 işletme için 1.194.000 TL’lik cezai işlem yapıldı.

Yetkililer açıkladı

Vatandaşların kaliteli ve sağlıklı ürünler tüketmesi amaçlı denetimler devam ederken yetkililer konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yetkililer her bir vatandaşın bireysel gıda denetçisi olduğu bilinciyle gözlemlenen uyumsuzluklarını iletişim kanalları ile bildirilmesinden önemini vurguladı. Bu kapsam içerisindeki duyarlı vatandaşlar 2023 yılı içerisinde Düzce’de alo 174 gıda hattına toplamda 201 şikayet gerçekleştirdi. Yetkililer bu şikayetler ile birlikte işletmeleri denetleyerek yasal işlemlere başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer Türkiye genelinde yapılan uygulamanın vatandaşlar adına olumlu sonuçları doğuracağını dile getirdi.

Denetimler devam edecek

Yılbaşı için bu hafta başlatılan gıda denetimlerine 2024 yılında da sürekli olarak devam edileceği Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Bakanlık bu hafta 81 ili için eş zamanlı bir denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimler sonucunda kurallara uymayan ve kusurlu ürün satan işletmeciler için yasal süreçler başlatıldı.