Ekonomi

Geri ödemesiz 40 bin TL’ye kadar barınma yardımı! Nakit desteği başvurusu nasıl yapılır kimler alabilir?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, barınma yardımı adı altında ailelere geri ödemesiz olarak 20 bin, 30 bin ve 40 bin TL tutarlarında nakit desteği yardımı yapılacağını belirtti. Peki, barınma yardımı nedir? Kimler geri ödemesiz nakit para yardımı başvurusunda bulunabilir? Para yardımı başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar…

Aile Bakanlığı tarafından, evlerinin bakım-onarımı yapmak isteyenler, betonarme veya prefabrik ev yapmak isteyenler, afet kapsamında ev eşyası alımı yapmak isteyenlere 40 bin TL’ye kadar nakit para yardımı yapılmaktadır. Konu hakkında açıklama yapan bakanlık şu bilgilere yer verdi;

BARINMA YARDIMI

Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır.

KİMLER BARINMA YARDIMI ALABİLİR?

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olan herkes barınma için nakit yardımı başvurusunda bulunabilir.

YAPILAN NAKİT YARDIM MİKTARI

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 20.000.-TL, prefabrik ev yapımlarında 30.000.-TL, betonarme ev yapımlarında 40.000 TL’ye kadar destek verilir.

Verilen miktarlar, Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIR?

En yakın Valilik veya Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen başvuru yapılır.