Ekonomi

Genç girişimcilerin dikkatine: 20 bin 712 TL tutarında karşılıksız nakit hizmeti alacaksınız!

Sosyal Güvenlik Kurumu, kendi işine sahip olan genç girişimcilere, prim ödemesi yardımı yapacağını açıkladı.

Kendi Şirketine Sahip Olan Genç Girişimcilere Devletten Bağ- Kur Prim Ödemesi Yardımı!

Genç girişimcilerin kendi işlerini genişletebilmeleri adına geliştirilen yardım hizmetlerine, bir yenisi daha eklendi. Resmî kurumlar aracılığı ile yapılan yardım duyurusuna göre ilgili şartları sağlayan tüm genç girişimcilerin, bir yıllık Bağ-Kur prim ödemelerinin devlet tarafından yapılacağı bilgisi kaydedildi. Aylık olarak 1.726 TL olarak açıklanan yardım tutarı, yıl sonuna kadar sürecek ve toplamda 20 bin 712 TL’lik prim ödemesi, devlet tarafından yapılmış olacak.

Bağ- Kur Prim Ödemesi Yardımından Kimler Yararlanabilmektedir?

Devletin kendi iş yerine sahip olan genç girişimciler için geliştirmiş olduğu Bağ-Kur prim ödemesi yardımından yararlanabilmek için 18 yaşından büyük, 29 yaşından ise küçük olmak gerekmektedir. Yaş şartını sağlayan her genç girişimciye, sahip oldukları anonim, limited ve şahıs şirketleri karşılığında Bağ-Kur prim ödemesi yardımı yapılmaktadır. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken, söz konusu başvurusu yapılan işyerinden önce kendi üzerine kayıtlı veya ortağı olunan bir başka şirkete sahip olunmaması zorunluluğudur.

Bağ-Kur Prim Ödemesi Yardımı İçin Nereden ve Nasıl başvuru Yapılması Gerekiyor?

Devletin kendi işletmesine sahip olan genç girişimciler için geliştirmiş olduğu Bağ-Kur prim ödemesi yardım hizmetinden yararlanabilmek için öncelikle yazılı bir evrak ve şirkete ilişkin diğer evraklar aracılığı ile bağlı bulunulan vergi dairesine bizzat müracaat edilmesi gerekmektedir. Vergi dairesine yapılan başvuru sonucundan “Genç Girişimci Olur” yazılı evrakın alınması sağlanır.

Vergi dairesinden alınmış olan, onaylı “Genç Girişimci Olur” yazılı evrakın, yine bağlı bulunulan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilgili birimine iletilmesi gerekmektedir. Evrakın SGK birimine iletilmesi ile birlikte genç girişimcilik serüveni başlatılmaktadır. Başlayan bu süreç, 1 yıllık prim ödemesi hizmetinin alınması için yeterlidir.