Ekonomi

Geliri 852 TL altında olanlar dikkat: 2021 yılında devlet yardım ödemesi yapıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından barınma yardımının şartları güncellendi. Buna göre 2021’de Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2021 yılı için 852,53 TL) olanlar barınma yardımından faydalanabilecekti. Peki, barınma yardımı nedir? Barınma yardımı kimlere yapılır? Barınma yardımına başvuru nasıl yapılır?

Devlet oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara barınma yardımlarında bulunuyor. Bu kapsamda evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak destekler veriliyor. Ancak barınma yardımından faydalanabilmek için bazı şartların sağlanması gerekiyor.

Barınma yardımı şartları nelerdir?

18 yaş üstü aile bireyi olmak

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2021 yılı için 852,53 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma

Barınma yardımları ne kadardır?

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 20.000.-TL, prefabrik ev yapımlarında 30.000.-TL, betonarme ev yapımlarında 40.000 TL’ye kadar destek verilir.

Barınma yardımları nasıl alınır?

Barınma yardımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince belirlenmektedir.