Genel

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda deprem!

Gelecek Partisi İzmir İl Başkan Yardımcılarının görevden alınmasının ardından gerilim yaşandı. Bazı il başkan yardımcıları İl Başkanı Cem Kavur’un tavrını protesto etmek adına Genel Merkeze bilgi vererek il binasına verdikleri mobilyaları boşalttılar. Bunun üzerine Genel Merkez Teşkilat Başkanı Nedim Yamalı apar topar İzmir’e geldi.

Gelecek Partisi İzmir İl Başkan Yardımcılarının görevden alınması nedeniyle teşkilatta huzursuzluklar yaşandı. Bazı il başkan yardımcıları İl Başkanı Cem Kavur’un tavrını protesto etmek adına Genel Merkeze bilgi vererek il binasına verdikleri mobilyaları boşalttılar. Bunun üzerine Genel Merkez Teşkilat Başkanı Nedim Yamalı apar topar İzmir’e geldi. Öte yandan Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda yaşanan bu kriz ilçelere de yansıdı.

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cem Kavur’un geçtiğimiz ay Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, Ar-G’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Cengiz, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Güral ile İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Muharrem Çuhadaroğlu’nun değiştirilmesinin ardından cumartesi günü de Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Sivaslı, Teşkilat Başkanı Hakan Yazar, Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehtap Çakıroğlu görevden alındı.

İl binasına verdikleri mobilyaları boşalttılar

Gerçek Haberci’den Pelin Çalışkanelli’nin aktardığına göre bu görevden alınmalar ve ayrışmalar sonrası İzmir İl Teşkilatı’nda büyük huzursuzluk baş gösterdi. Bazı il başkan yardımcıları İl Başkanı Cem Kavur’un tavrını protesto etmek adına Genel Merkeze bilgi vererek il binasına verdikleri mobilyaları boşalttılar. Bu bilgilendirme sonrası ve yaşanan huzursuzluğun ardından Genel Merkez Teşkilat Başkanı Nedim Yamalı apar topar İzmir’e geldi.

Sivaslı sosyal medyasında duyurdu

Bu arada görevden alınmalar sonrası Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Onur Sivaslı kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Parti içindeki fikir ayrılıklarına dikkat çeken Sivaslı’nın açıklaması şöyle;

“Tüm dava arkadaşlarıma saygılar. İl başkanımızla yaşadığımız derin fikir ayrılıkları sebebiyle bugünden itibaren İzmir Siyasi İşler Başkanlığı görevinde olmayacağım. Bundan böyle bu kutlu davanın bir neferi olarak partimizi iktidar, Genel başkanımızı cumhurbaşkanı yapmak için çalışmalarıma devam edeceğim. Hepinize saygılarımı sunuyor, görevlerinizde başarılar diliyorum.Atalarımız “Evvel refîk bade’l-tarik” demişler; evvelâ yol arkadaşı, sonra yol.”

Krizler ilçelere de yansıdı

Öte yandan Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda yaşanan bu kriz ilçelere de yansıdı. Gelecek Partisi Çeşme İlçe Başkanı İlknur Ağlar’ında görevinden istifa ettiği öğrenildi.