GündemSağlık

Geçen seneki tam kapanmanın ardından gözler bu senede! Bilim Kurulu toplantısıyla açıklanacak…

Kovid-19’la verilen 2 yıllık mücadele bazı ülkelerin koronavirüs tedbirlerini tam olarak kaldırmasıyla bitmiş gibi görünse de virüs dolaşımda olmaya devam ediyor. Milyonlarca kişi ise geçen seneki tam kapanmanın ardından bu sene farklı bir karar alınıp alınmayacağını merak ediyor. Uzmanlar ise böyle giderse Türkiye’de yaz aylarının rahat geçeceği görüşündeler.

Omicron’un alt varyantı olan BA.2 varyantı, korkulanı gerçekleştirmedi ve birçok ülke, koronavirüsü artık grip gibi düşünmeye başlayarak virüse karşı önlemlerini gevşetti; hatta bazı ülkelerde virüs adına hiçbir ek önlem kalmadı. Peki Türkiye’de durum ne olacak?

Gözler Bilim Kurulu Toplantısında

Türkiye’de gözler Ramazan Bayramı sonrası yapılacak Bilim Kurulu ve kabine toplantısı kararlarına çevrildi. Bayram sonrası tartışılacak konuların başında karantina zorunluluğunun kaldırılması gelecek.

Aynı şekilde yaz ayları ile birlikte kapalı alanlarda maska takma zorunluluğunun kaldırılması ya da toplu taşıma gibi alanlar ile sınırlı tutulabileceği belirtiliyor.

Yaz Ayları Rahat Geçecek

En çok endişe edilen konuların başında yaz ayları ile birlikte büyükşehirlerden Anadolu’ya doğru hareketlilik ve bunun sonrasında virüsün Anadolu şehirlerine taşıması geliyordu. Ancak bu yıl büyükşehir ile Anadolu’da günlük vakaların neredeyse aynı olması nedeniyle böyle bir endişe de yaşanmıyor. Uzmanlar, yaz aylarının sürpriz bir gelişme olmaması halinde çok rahat geçmesini bekliyor.