Dünya

Gazze’de zorla boşaltılan hastanede çürümüş bebek cesetleri bulundu

İsrail’in Gazze Şeridi’nde hava ve kara saldırılarına devam ettiği bir ortamda, Nasr Çocuk Hastanesi’nde bebeklerin çürümüş bedenleri görüntülendi. Gazze’deki İsrail’in zorla boşalttığı çocuk hastanesinde 5 bebeğin çürümüş bedenleri bulundu.

İsrail’in Gazze’deki savaş suçlarına dair ortaya çıkan yeni kanıtlardan biri, doktorların ve sağlık personelinin zorla tahliye edildiği Nasr Çocuk Hastanesi’nde terk edilmiş bebek bedenleriydi. İsrail ordusu, 10 Kasım 2023’te Gazze kentinin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesi’ni ve Er-Rantisi Hastanesi’ni kuşattı ve sağlık personelini terk etmeye zorladı. İsrail ordusunun çekilmesiyle birlikte, hastanenin prematüre bebek servisinde büyük bir yıkım ve ölüme terk edilen bebeklerin şok edici görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde, hastanenin yıkılmış duvarları, kullanılamaz hale gelmiş tıbbi ekipmanlar ve yataklar üzerinde çürümüş bebek cesetleri yer alıyordu.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in sağlık personelini hastaneyi terk etmeye zorlaması ve hasta bebeklerin çıkmasına izin vermemesi nedeniyle 5 bebeğin öldüğünü belirtti. Kudra, İsrail ordusunun çekilmesinin ardından hastanede terk edilen bebeklerin çürümüş cesetlerine ulaşıldığını ifade etti.

İnsanlık dışı görüntüler

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail’in Nasr Çocuk Hastanesi’nde insanlık dışı bir katliam işlediğini vurguladı. Doktorların hastanede solunum cihazlarına bağlı hastalar olduğu için terk etmeyi reddettiğini ve bu durumda bebeklerin hemen öleceğini İsrail’e ilettiğini söyledi. Sevabite, doktorların silah zoruyla hastaneden çıkarıldığını ve geri döndüklerinde hasta çocukların ölmüş ve cesetlerinin çürümüş olduğunu gördüklerini belirtti.

İsmail es-Sevabite, işlenen bu katliamın uluslararası insancıl hukuka, Cenevre Sözleşmesi’ne ve tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu dile getirerek, suçun sorumlularının İsrail, ABD ve uluslararası toplum olduğunu ifade etti. Sevabite, Arap ve İslam ülkeleri ile İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) İsrail güçleri tarafından yıkılan hastaneleri rehabilite ve restore etmeleri çağrısında bulundu.