Dünya

Gazze’de 700 binden fazla kişi açlıkla karşı karşıya!

İsrail’in Gazze Şeridi’nde yürüttüğü kuşatma ve abluka, bölgedeki 700 binden fazla Filistinlinin hayatını tehdit ediyor. Gazze kentinde ve kuzey bölgelerinde gıda ve ilaç girişini engellemesi, bölge halkının yaşam koşullarını giderek daha da zorlaştırıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in bu politikasıyla her an 700 binden fazla insanın hayatının tehlikede olduğu vurgulandı.

Gazze kentinin ve çevresindeki bölgelerin yaşam koşullarının gittikçe zorlaştığı belirtilirken, İsrail’in ablukası altında on binlerce insanın açlık ve ilaçsızlık nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğu ifade edildi. Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail saldırılarının 140. gününe girilirken, bölgedeki insanların yaşam mücadelesi devam ediyor.

Şimdiye kadar 30 bin kişi öldü

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 30 bine yakın kişi hayatını kaybetti, 69 binden fazla kişi ise yaralandı. Özellikle çocuklar ve kadınlar arasında çok sayıda ölüm ve yaralanma yaşandı.

Salgın büyüyor

Yaşam koşullarını her geçen gün daha da kötüleştiren İsrail, orada yaşayanların ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyen sınırlı miktarlar dışında, yardım ve gıda taşıyan tırların Gazze kentine ve kuzey bölgesine girmesini engelliyor.

Gazze’deki hükümetin medya ofisi, geçen hafta, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde yerinden edilenlerin sayısının 2 milyona ulaştığını duyurdu.

Ofise göre, 8 bini viral hepatit vakası olmak üzere, yerinden edilme nedeniyle 700 bin kişi bulaşıcı hastalıklara yakalanmış durumda.