İzmir Haberleri

Gaziemir Belediyesi, Afet Toplanma Yerleri Sayısını Arttırdı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın talimatıyla, 150 bin nüfus ve 16 mahallesi olan ilçenin farklı noktalarında toplanma yerlerinin sayısının 38’e, yüzölçümünün de 396 bin 554 metrekareye çıkarılarak, bu alanlarda 98 bin 97 kişinin aynı anda toplanması mümkün olacak.

Belediye Başkanı Arda, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilen afet sonrası toplanma alanlarını yurttaşların daha iyi öğrenmeleri gerektiğini; bunun için belediyenin web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden bir harita paylaştıklarını söyledi. Halil Arda, “Hazırladığımız çalışma ile yurttaşlarımız haritaya girerek yakınlarında bulunan toplanma alanlarını görebilecek. Ayrıca, bu alanın ulaşımı, su durumu, elektrik bağlantısı, enlem ve boylamları ile imar planlarındaki durumuna da ulaşabilecekler. Gaziemir’de hem yeşil alanları genişletmek hem de afet durumunda halkımızın sığınacağı alanları çoğaltmak için çalışıyoruz. Depremin bu ülkenin gerçeği olduğunu unutmamalıyız. Biz bunu bilerek çalışıyoruz. Halkımızın da bu konuda dikkatli ve bilgili olmasını istiyoruz. Umarım paylaştığımız bu bilgileri kullanmak zorunda kalmayız.” şeklinde konuştu.

Gaziemir’deki 38 toplanma alanının, adreslerine, teknik özelliklerine, ulaşım durumlarına ve konumlarına hazırlanan harita üzerinden ulaşabiliyor. gaziemir.bel.tr adresinden de erişilebilen toplanma alanlarına şu linkten ulaşılabilirsiniz:
gaziemir.bel.tr adresinden de erişilebilen toplanma alanlarına şu linkten ulaşılabilirsiniz:

https://www.google.com/maps/d/viewer?fbclid=IwAR2NoycUtsuR7EPst1h6PbW9cyRvwe0wjN5B9JzGYQcz8pMtWI3skeoNWn4&mid=10jGivTR9W9CGp-VrLWu3cnrynvAiefJH&ll=38.3243830695004%2C27.141655000000014&z=13

Bir yanıt yazın