Gündem

Gaziantep’teki hastanede neden patlama oldu? Bakan Koca açıkladı!

Türkiye Gaziantep’te Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’de meydana gelen patlama ile sarsıldı. Corona virüsü tedavisi görenlerin bulunduğu ünitede yaşanan patlama can kayıpları yaşandı. Vatandaşlar, “Gaziantep’teki hastanede neden patlama oldu?” sorusunun cevabını merak ederken, patlama yerinde incelemelerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Gaziantep’te özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde patlama meydana geldi. Yaşanan patlama olayında 9 vatandaşın hayatını kaybettiği öğrenildi. Patlama hakkında ise açıklamaları Bakan Koca yaptı.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Sabah yangın 4:30 sularında başladı. Yoğun akımlı yüksek oksijen vermek üzere daha çok kullandığımız bir cihazdan kaynaklanan sorunla yangının çıktığını biliyoruz.

20 yataklı yoğun bakımın yatan hasta sayısı 19’du. 19 kişiden 7 vatandaşımız olay anında hayatını kaybetti. 1 vatandaşımız 11 hastanın özellikle transfer döneminde, 1 hastamız da 4,5 saat sonra nakledildiği hastanede hayatını kaybetmiş oldu. Toplam 19 takip edilen hastamızdan 9 vatandaşımızı kaybetmiş olduk. 10 hastamızın da nakli yapılarak yoğun bakımlarda civardaki hastanelerde tedavileri devam ediyor. Müdahale etmeye çalışan 16 hastane personelinin de etkilendiğini gördük.

Müfettiş görevlendirmesini anında yapıp soruşturma başlamış oldu. Kusur tespit edildiğinde, vatandaşımız emin olsun, yapılması gereken neyse yapılacaktır. Rabbim böyle felaketler yaşatmasın.

Yangının çıktığı yerde incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise açıklamalarında şöyle dedi:
“Milletimizin başı sağolsun. Olayla ilgili olarak Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma başlatmış ve iki savcıyı görevlendirmiştir. İki savcı süreçle ilgili yakından olayı takip etmektedir. 7 kişilik bilirkişi heyeti oluşturmuştur. Konusunda teknik olarak uzman bu heyetin incelemeleri yapılmıştır. Süreç hızlı titiz şekilde başsavcılık tarafından yerine getirilmektedir. Bu süreçle ilgili bir ihmal herhangi bir konu varsa titiz şekilde araştırılacaktır. Tüm kurumlar gereken neyse yapacaktır”