Gündem

Gaziantep Valiliği’nden yeni koronavirüs yasağı! Artık çocukların pazara girmesi yasak!

Vaka sayılarında devam eden yükselişin önüne geçmek için valilikler yeni önlemler almaya devam ediyor. Gaziantep Valiliği koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni bir yasak getirdi. 

Gaziantep Valiliği, vaka sayılarının hızla artması sonucu korona önlemleri kapsamında aldıkları yeni kısıtlamaları açıkladı. Valiliğin açıkladığı yeni tedbirler gereğince artık 15 yaş altı çocukların velileri yanlarında bulunsa dahi pazar yerlerine girmesi yasaklandı. Kararlara uymayanlara ise para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Davut Gül başkanlığında toplanarak corona virüs salgınının önlenmesine yönelik yeni kararlar aldı.

CERRAHİ MASKELERE TSE BELGESİ ZORUNLULUĞU

Corona virüs tedbirleri kapsamında alınan kurul kararı doğrultusunda, Gaziantep’te üretimi yapılan tüm cerrahi maskeler için TSE belgesi alma zorunluluğu getirildi. Kurul ayrıca havaalanında bekleme alanlarındaki yoğunluğun önüne geçilebilmesi için CIP uygulamasının kaldırıldığı ve CIP salonunun vatandaşların kullandığı ortak alanlara entegre edilmesine karar verdi.

15 YAŞ VE ALTINDAKİLERİN PAZARA GİTMESİ YASAKLANDI

Teknik servislerin evlere hizmete giderken hanedeki kişilerin HES kodunu sorgulamaları ve aynı şekilde teknik servis hizmeti alan ailelerin de HES kodu sorgulaması yaparak teknik servis işlemlerini yaptırması zorunluluğunu getiren İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 15 yaş ve altı çocukların semt pazarlarına gitmelerinin anne ve babaları yanında olsa dahi yasaklandığını duyurdu.

KARARLARA UYMAYANLARA PARA CEZASI

Valilikten yapılan açıklamada corona virüs tedbirleri ve alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı da vurgulandı.