Ekonomiİzmir Haberleri

Garanti BBVA 8 katlı bina ve arsasını ihale yolu ile satışa çıkardı: İzmir’in göbeğinde bulunan gayrimenkul için 1 milyon 980 bin TL ödemek yeterli!

Uzun yıllardır bankacılık sektöründe faaliyet gösteren bankalardan olan Garanti BBVA, son dönemlerde giderek ağırlaşan ekonomik şartlar karşısında tüketicilerin ve yatırımcıların hasar alan bütçelerine destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda sene başından bu yana düzenlemiş olduğu kart kampanyaları ve finansman hizmetleri ile dikkatleri üzerine çeken banka, bu kez de artan gayrimenkul fiyatlarına karşı elinde bulunan icralık gayrimenkulleri uygun fiyatlardan satışa çıkardığını duyurdu.

Garanti BBVA finansman hizmeti karşılığında teminat olarak almış olduğu gayrimenkullere, müşteriye tanıdığı vade sonunda borçların ödenmemesi durumunda el koymak durumunda kaldığını belirtti. Bankacılık sektörü kanunları gereğince ilelebet elinde icralık gayrimenkul bulundurma şansı olmadığını belirten banka, bu kapsamda anlaşmaya varmış olduğu yasal ihale platformu Intengo üzerinden ihale yolu ile icralık gayrimenkul satışı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Intengo platformu üzerinden düzenlemiş olduğu ihaleler ile elinde bulunan icralık gayrimenkulleri uygun fiyatlardan satışa sunan Garanti BBVA, düzenlemiş olduğu son ihalesine ilişkin ayrıntıları paylaştı.

GARANTİ BBVA’DAN ARSALI BİNA SATIŞI!

Intengo üzerinden düzenlemiş olduğu son ihalesinde İzmir- Karabağlar bölgesinde bulunan ve toplam kullanım alanı bin 794 metrekare olan 8 katlı bir binayı arsası ile birlikte satışa sunduğunu belirten Garanti BBVA, tam hisseli satışın ayrıntılarını paylaştı.

GARANTİ BBVA’NIN YENİ İHALESİNİN AYRINTILARI

Garanti BBVA bina ve arsa satışı için düzenlemiş olduğu ihalenin başlangıç bedelini 49 milyon 500 bin TL olarak açıkladı. İhale kapsamında fiyat teklifi vermek isteyen vatandaşların ödemeleri gereken katılım bedeli ise 1 milyon 980 bin TL olarak duyuruldu.

GARANTİ BBVA’NIN INTENGO İHALESİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Garanti BBVA’nın Intengo- İzmir ihalesine katılabilmek için platforma üye olmak ve sonrasında da ilgili ihale katılım bedelini yatırmak gerekmektedir.