Personel Alımı

Ford Otosan Genel Müdüründen 18 bin kişilik yeni istihdam açıklaması!

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’den otomotiv sektöründe çalıştırılmak üzere 18 bin kişilik yeni istihdam açıklaması geldi. Yeni nesil ticari araç yatırımlarına devam ettiklerini ifade eden Yenigün, “Bu yatırım neticesinde Türk otomotiv sektöründe tedarikçilerimiz ve tüm ekosistemle dolaylı olarak 18 bin kişilik yeni istihdam imkanı sağlamış olacağız.” dedi.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de otomotiv sanayisinin dönüşümüne öncülük etmek üzere yeni nesil ticari araç yatırımlarına devam ettiklerini ifade etti.

Şirket olarak, 60 yıldır gerçekleştirdikleri yatırımlarla bugün, ticari araçta Ford’un Avrupa’nın en büyük üretim üssü haline geldiklerini aktaran Yenigün, şöyle devam etti:

“Bu yatırım neticesinde Türk otomotiv sektöründe tedarikçilerimiz ve tüm ekosistemle dolaylı olarak 18 bin kişilik yeni istihdam imkanı sağlamış olacağız. Ford Otosan olarak, ayrıca eşit temsiliyetin olmadığı otomotiv sektöründe kadın iş gücünü artırmak yönünde bir hedefimiz var. ‘İş’te Eşitlik’ anlayışıyla kadın çalışanların iş hayatına katılımı başta olmak üzere iş hayatında fırsat eşitliğini tüm sektöre yaymayı amaçlıyoruz. Türkiye otomotiv sektörünün kadın çalışan istihdamında lider şirketi olarak, yeni yatırım planlarımız kapsamında da üretimde tesislerimizde kadınların sayısını artırmak ve yönetim kadrolarında eşit temsiliyeti desteklemek hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Ford Otosan’da toplam çalışanların 2 bin 300’ü kadınlardan oluşuyor

Yaklaşık 12 bin kişilik istihdama sahip Ford Otosan’da toplam çalışanların 2 bin 300’ü kadınlardan oluşuyor. Kadın çalışanlar, mühendislik, teknisyenlik ve sahadaki çeşitli pozisyonlar dahil olmak üzere birçok kritik süreçte görev alıyor.

Kadın istihdamını her alanda artırmayı hedefleyen Ford Otosan, farklı alanlarda yeteneklerini geliştirmek isteyen kadın adaylara ücretsiz eğitimlerle katkı sunuyor. Bunun yanı sıra Ford Otosan üretim tesislerinde çalışan kadınları kapsayan gelişim programlarıyla kadın çalışanların gelişimlerine katkıda bulunmak ve atama/terfi süreçlerinde kadın adayların eşit temsiliyette olmaları hedefleniyor.

Ford Otosan, değer zincirindeki tüm tedarikçilerinde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor. AÇEV iş birliğiyle tedarikçilerin kendi iç eğitimlerini tamamlamaları sonucunda 30 bin kişiye dokunan Ford Otosan, 3 yıl boyunca tedarikçilerindeki kadın çalışan sayısında önemli bir artış kaydetmeyi de başardı.